SG.hu

Hazánkban az MSN Messenger a legnépszerűbb

Az azonnali üzenetküldő (IM) és az internet telefonálásra (VOIP) alkalmas szoftverek Magyarországon is nagy népszerűségnek örvendenek.

Ezt a tényt az online tapasztalatok mellett most a Szonda Ipsos és a Gfk Hungária kutatóintézetek együttműködésében készített Internet Audience Research (IAR) kutatás eredményei is megerősítik. A legalább havi rendszerességgel internetezők 55%-a használ valamilyen gyakorisággal üzenetküldő/telefonáló alkalmazásokat (az IRC, webchat vagy fórum használókat nem beleértve ebbe a körbe). Ha csak azokat vesszük figyelembe, akik legalább egy alkalmazást intenzíven használnak, még mindig a netezők 35%-áról beszélhetünk.

A legelterjedtebb szolgáltatás a kutatás eredményei alapján az MSN Messenger, a vizsgált internetezők 42%-a használja valamilyen gyakorisággal, intenzív felhasználójának a netezők negyede tekinthető. A Yahoo Messenger-ét 18%, a növekvő népszerűségű és elsősorban telefonos alkalmazásra szánt Skype-ot 15% használja, mindkét szoftver esetében intenzív használóik közé a netezők nagyjából 7-7%-a tartozik. A szebb időket is megélő ICQ csak negyedik ebben a sorrendben, 13% tekinthető a felhasználójának, az AOL AIM pedig csak a netezők 8%-a számára nyújt kommunikációs megoldást. Egyéb programot az internetezők 15%-a használ üzenetküldésre vagy telefonálásra. Ezeknek a súlya várhatóan nőni fog, mivel egyre több on-line kommunikációs szolgáltatás jelenik meg a piacon.

Mivel a szolgáltatások eszköztára, illetve az elérhető felhasználói körök eltérőek, nem meglepő, hogy a netezők jellemzően nem egy kommunikációs szoftvert használnak. Így például a Skype felhasználóknak 77%-a az MSN Messengerbe is bejelentkezik kisebb-nagyobb időközönként.

A különböző szolgáltatások között láthatunk különbséget az intenzív felhasználóik demográfiai jellemzői szempontjából is, így például a Skype a "legférfiasabb" program, magyarországi intenzív használóinak ugyanis 70%-a férfi, míg a Yahoo esetében a legmagasabb a nők aránya (49%), kor szempontjából pedig a Skype-közönségére a legjellemzőbbek a 30 évnél idősebb felhasználók.

A két kutatóintézet 2005. szeptemberben és októberben az Internet Audience Research kutatás keretében - melynek tárgya az internet-használat részletes vizsgálata és több mint 100 weboldal olvasottságának mérése - 4000 interjút készített a legalább havonta internetező 14 évnél idősebb lakosság körében (amelynek népessége a mérés eredményei alapján 1 millió 892 ezer fő, tehát a teljes felnőtt népesség 22%-a). Az eredmények erre a népességre reprezentatívak, a mintahiba a teljes mintára vonatkozóan legfeljebb +/-1,5%. Konkrét névvel támogatva az alábbi kommunikációs szoftverek kerültek be a vizsgálatba: MSN Messenger, AOL AIM, Skype, Yahoo Messenger, ICQ.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asysoft #10
    Első lépésben: futtatás: msconfig, itt az automatikus indításnál szedd ki az msmsgs mellől a pipát. Ha ettől sem javul meg, akkor a program files messenger könyvtárában nevezd át (vagy töröld) az msmsgs.exe-t. Egyébként ez nem régi verzió, hanem a Windows messenger... Amúgy meg röhejes, hogy nem tudják megoldani, hogy ne akadjanak össze!
  • klastrom #9
    Télleg ha frissítem az MSN-t 7.0-ra akkor mindig bejelentkezik és az új és a régi verzió összeveszik.Mit tegyek ??
  • pbes #8
    #5: persze, hogy ennek a legegyszerűbb a felépítése, mert lámáknak tervezték :)
    #3: Igaz: http://messenger.yahoo.com/partners_msn.php
    Ez csak azért hír, mert úgy lehet majd MSNes és Yahoos partnerekkel beszélgetni, hogy nem kell regisztrálni mindkettőre, de mivel a regisztráció ingyenes, eddig sem volt gond. Aki használni szeretett volna egyszerre több IM-et, az felrakta a Gaimet (MSN, IRC, ICQ, AIM, Yahoo, Jabber, van Linuxra és Mac OS X-re is, vannak hozzá témák, pluginek), Trilliant, Mirandat, bármelyik Jabber klienst (pl a Pandiont) és keresett egy olyan Jabber szervert ami több hálózatot összekötött (www.jabber.hu ilyen), ezek egyike sem reklámoz.
    #7: Ha hangátvitel, akkor Google Talk, sokkal jobb a minősége, gyors az átvitel és nem is fogja le a gépet, mint a Skype, ha telefont akarsz hívni, akkor pedig tényleg Skype (vagy NeophoneX).

    Sokan azért használnak MSN Messengert, mert vannak benne saját szmájlik, hangok, animációk, stb, sajnos a hangulatjeleket egy bug miatt nem lehet kikapcsolni a 7.0ás verziókon (újabbakban van egy bug, ami miatt nem megy a routeremmel), ill ha kikapcsolod újraindítás után újra engedélyezi és ez nagyon idegesítő, de legalább az ilyenek küldőit lehet blokkolni. :D
  • asysoft #7
    Csakhogy a Skype-ot hangátvitelre tervezték, míg az MSN-t nem (bár úgy hallottam, a 8as ezen a téren javulást hoz majd).
  • asysoft #6
    MSN nincs benne a windowsban. Windows Messengernek hívják, ami benne van. Ráadásul frissíteni kell, hogy pl a fájlküldés menjen az újabb kliensekkel... Tehát ez az előny kilőve.
  • rudiking #5
    persze hogy mindenki msn-t használ, mivel ennek a legegyszerűbb a felépítése!egyébként az msn-be kb egy mp-et késik a hang, skype-ba meg nem!!!
  • szombi #4
    őszinte részvétem nekik...
  • vincuska #3
    Elsosorban az MSN van magyarul.
    es ha beintegralnanak csomo hely erdekessegu funkciot az nagyon fain lenne - mindenkeppen sokat lenditene az adott IM-en. folyton buzi kulfoldi reklam pattan fel hogy vegyek olcson Buick-et vagy mi.

    Mit tudtok arrol hogy a Yahoo es MSN userek egymas kozott is tudnak majd uzengetni?
  • fflx #2
    miert ha valaki, aki nem igen ert hozza annak a legegyszerubb azt mondani, hogy ott az msn benne a windozodba csak regisztralj es mar mukodik is.

    aztan sok felhasznalo megtobbet vonz. ennyire egyszeru.

    szepen beintegralnak aztan a tobbi meg leshet. sztem az icq meg a yahoo 1x% messze meglepoen magas.
  • mousee #1
    Divat lett az msn... MInden marhának van már... :P