SG.hu

Oracle Database 10g vagy SQL Server 2005?

Az eWeek értékelése szerint az Oracle Database 10g több kategóriában is megelőzi a Microsoft SQL Server 2005-öt.

Az eWeek internetes informatikai szaklap az elmúlt hetekben értékelte a Microsoft SQL Server 2005 adatbáziskezelőt, míg korábban hasonló értékelést tett közzé az Oracle Database 10g-ről. A két összefoglalót összevetve kitűnik, hogy az Oracle Database 10g három kategóriában is "kiváló" minősítést kapott, míg versenytársa egyetlen területen sem érte el ezt a szintet.

Az eWeek cikkében a Microsoft SQL Server - az elmúlt öt évben idén először jelentős verzióváltáson átesett - adatbáziskezelőjét értékelte, míg egy korábbi cikkében az Oracle Database 10g-ről készített összefoglalót. Az Oracle adatbáziskezelője az eWeek-től "kiváló" minősítést kapott a kezelhetőségre, a skálázhatóságra és a terhelhetőségre. Ezzel szemben az SQL Server 2005 csupán három "jó" minősítést gyűjtött be. A cikk szerint "az Oracle adatbázisszervere felállította a mércét az automatizált menedzsment és a rendelkezésre állás terén".

"Amikor az Oracle Database 10g-t piacra dobtuk, a kezelhetőség terén magunkra tereltük a figyelmet a SQL Server 2000-ről" - mondta Andy Mendelsohn, az Oracle adatbázis-technológiákért felelős alelnöke. “Most két évvel később a Microsoft annak adta tanújelét, hogy egyáltalán nincs tisztában a vevők igényeivel. Az SQL Server 2005 kezelése még bonyolultabb és költségesebb lett." - emelte ki Mendelsohn.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!