SG.hu

Jogosultság-kezelő cégeket vásárolt fel az Oracle

Az Oracle tovább erősíti biztonsági kínálatát a Thor Technologies és az OctetString felvásárlásával.

Az Oracle bejelentette, hogy a Thor Technologies és az OctetString speciális igényeket kiszolgáló termékeivel bővíti ki személyazonosság-kezelő megoldáscsomagját. A Thor Technologies a többplatformos jogosultság-kezelő megoldások vezető szállítója, míg az OctetString a virtuális címtárszoftverek elismert fejlesztője. "Az Oracle igen sokat fektet heterogén személyazonosság-kezelő termékei körének gyors bővítésébe, mivel ez ügyfeleink számára kritikus terület" - nyilatkozta Thomas Kurian, a Fusion Middleware üzletágért felelős Oracle-alelnök. "A Thor Technologies és az OctetString felvásárlásával az Oracle tartja kezében az adu ászt a szabványos identitáskezelő technológiák terén" - hangsúlyozta.

Az Oracle Fusion Middleware fő biztonsági komponensének számító Oracle Identity Management szabványos személyazonosság-kezelő megoldásokat nyújt a felhasználó szervezeteknek. Az Oracle eddigi megoldásait a Thor Technologies és az OctetString technológiáival kiegészítve minden igényt kielégítő hozzáférés-szabályozást, személyazonosság-adminisztrációt, több rendszerre kiterjedően egységes azonosítást, jogosultság-hozzárendelést, címtárszolgáltatásokat és webszolgáltatás-felügyeletet lehet megvalósítani. Az Oracle identitáskezelési stratégiájának keretében ezek a kiegészítő megoldások fokozatosan beépülnek az alkalmazási szoftverinfrastruktúrába, csökkentve a rendszeradminisztráció költségeit, felgyorsítva az új rendszerek bevezetését és magas szintű, átfogó biztonságot kínálva a felhasználóknak.

"Az Oracle jó lóra tett a Thor és az OctetString megszerzésével" - mondta Mike Neuenschwander, a Burton Group alelnöke és piackutatási igazgatója. "Tekintettel az Oracle egyedi személyazonosság-kezelési megközelítésre, amely az alkalmazások szintjétől lefelé haladó, jól átgondolt struktúrára épül, az új felvásárlások hatása tovább fog gyűrűzni az ágazat egészében."

A vállalatok számára egyre fontosabb a felhasználói azonosító adatoknak a tényleges tárolási helytől független "virtuális" nyilvántartása és kezelése. A virtuális címtár lehetővé teszi több fizikai címtár összevont kezelését, a több címtárra kiterjedően egységes jelszóhasználatot, a címtár-proxyszolgáltatásokat; mindez pedig felgyorsítja a személyazonosság-kezelési megoldások és alkalmazások elterjesztését. A kibővített címtártámogatás az Oracle alkalmazások számára olyan azonnal használatba vehető funkciókat nyújt, amelyek képesek a szervezet meglévő adatbázisait és címtárait használni a személyazonossági adatok forrásául. Az Oracle Virtual Directory (korábbi nevén OctetString Virtual Directory Engine) segítségével a szervezetek könnyen és gyorsan összerendelhetik az alkalmazásokat és a különböző adatforrásokból származó felhasználói identitásokat.

Az Oracle Xellerate Identity Provisioning és az Oracle Virtual Directory az év végére lesz elérhető. A felvásárlási ügyletek konkrét kondíciói nem kerültek nyilvánosságra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!