Gyurkity Péter

Lemaradóban van biztonság terén Európa

A szakértők még mindig hiányolják az európai vállalatok biztonsági lépéseit és a szigorúbb előírásokat, de az előrejelzések szerint ezen a téren lassan megindulhat a felzárkózás, és behozhatjuk a lemaradást.

Az IDC kutatócég legfrissebb tanulmánya hangsúlyozza, hogy a legtöbb nyugat-európai vállalatnál a mai napig nem léptettek életbe hatékony védelmi rendszetr, de az elkövetkezendő öt évben sor kerülhet ennek pótlására. "A digitális eszközök és tulajdon védelme jelentős kihívást jelent az európai vállalkozások számára, amelyek egy része csak most kezd ráébredni arra, hogy a teljes körű védelem kérdése elsődleges fontosságú. A figyelem és az erre fordított összegek növekedésének köszönhetően a biztonsági szoftverek piaca 2009-ben több mint hatmilliárd dollár bevételt eredményez majd a fejlesztő cégeknek" - jelentette ki Thomas Raschke, az IDC európai biztonsági részlegének programigazgatója.

A kutatócég tehát a jelenlegi lemaradás ellenére optimista a jövőt illetően, és lát reményt a gyors felzárkózásra. Erre meg is van a megfelelő alap, hiszen a téma Nyugat-Európában és hazánkban is egyre nagyobb figyelmet kap. Példa erre az F-Secure és az Infinito.it partneri megállapodása, amelynek keretében előfizetéses IT-biztonsági csomagot kínálnak, vírusvédelemmel, tűzfallal, spamszűréssel, tartalomszűréssel és betárcsázó programok elleni védelemmel.

Idén Budapesten rendezik meg először az EEMA ISSE 2005 - Information Security Solutions Europe - nevű konferenciát, amely független magyar kezdeményezés, és előreláthatóan minden év szeptemberében megrendezik.

Nem vitás, hogy a vállalati biztonság az otthoni felhasználók számára is egyre fontosabb: az Egyesült Államokban nemrég végrehajtott támadás több mint 40 millió hitelkártyát sodort veszélybe, és ennek során többszáz magyar kártya adatai is kikerültek. Nyilvánvaló tehát, hogy ezt a területet nem hanyagolhatjuk el, sőt, mindenáron ki kell küszöbölni az ilyen és hasonló esetek megismétlődését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fawcet #2
    Én fosnék mert ma 3383 vírust írtottam ki otthon.
  • akyyy #1
    miért lemaradás, ha nem fosunk annyira mint az amcsiak?