Specker Balázs

Biztonságosabb internetet szeretnének az amerikaiak

A CSIA felmérése szerint az amerikai közvélemény a kormánytól várja az internet biztonságosabbá tételét, ugyanakkor a szövetségi intézményekkel szemben - amelyek felelősek a világhálóra vonatkozó rendeletek meghozásáért és betartatásáért - igencsak megcsappant a bizalmuk.

A megkérdezettek aggodalmuknak adtak hangot az személyes adatokkal való visszaélés, a számítógép vírusok és a nem kívánt spam üzenetek miatt. A felelős szervek munkájáról egyöntetüen lesújtó véleménnyel voltak. Az FBI jobban szerepelt a népszerűségi listán, de még mindig az informatikai óriások - mint például a Microsoft, Dell stb. - mögött. A telefonos alapú felmérést - melynek során 1003 szavazó állampolgárt kérdeztek meg - ugyanaz a Washington központú Cyber Security Industry Alliance végezte, amelyik nemrég a Bush vezetésnek lobbizott a világhaló biztonságáért.

"Egy kicsit zavaros az összkép" - mondta Paul Kurtz, a csoport vezérigazgatója, a Fehér Ház korábbi kiberbiztonsági tisztviselője. "Egyértelmű az igény a kormány nagyobb befolyására, ugyanakkor tapasztalható némi aggodalom a végkifejletet illetően." A felmérés azt mutatta, hogy az emberek 71 százaléka úgy véli, a Kongresszusnak új rendelkezéseket kell elfogadnia az internet biztonságosabbá tételéhez. Kurtz szerint azonban a vezetésnek inkább a már meglévő törvények betartatásával kéne jobban foglalkoznia és ösztönöznie a vállalatokat biztonsági rendszereik fejlesztésére.

"Nem hiszem, hogy az emberek tudják, valójában mit is várnak a Kongresszustól, de hogy akarnak valamit, az biztos" - fejtette ki Dan Burton az Entrust hálózati biztonsági cég munkatársa. "Nem bíznak abban, hogy a Kongresszus helyesen cselekszik majd" - tette hozzá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mrzed001 #19
    Vagy az amerikai kormány :)
    Na ez lenne a legjobb, és legolcsóbb megoldás a biztonságos internet felé :)
  • rayer #18
    Már az is nagy segítség lenne, ha az összes hatékony vírusirtó, trojankiller stb ingyenes lenne.. Mondjuk szponzorálhatnák a net szolgáltatók, op rendszer tulajdobosok egyéb IT cégek..
  • [HUN]PAStheLoD #17
    Ez pontosan az ártatlanok védelme, a még meg nem fertőzött ártatlanoké.. és nem hiszem h. büntetés lenne az h. megmondják hogy hogyan szedje le a vírusát.. vagy tájékoztatják h. vírusos a gépe..

    Aki beteg szépen felüti a betegséges könyvet, megnézi mit kell rá szedni és elmegy a patikába.. vagy ha még okosabb fogja a Merck (asszem így írják, de lehet h. c nélkül ;]) nagy kémiakönyvét és kikeveri magának a gyógyszert ^.^
  • Pheel #16
    Ritkán értünk egyet, de most még a példád is tetszik ;-)
  • Laci73 #15
    "...Csak a sok barmot kellene ledobni az internetről, ha valami bajt okoz (vírusos a gépe). Ne félj, majd ha már harmadszor fizetne ki 10-20k forintnyi dollárt egy rövid időszakon belül..."

    Minden jogrendszer sarokköve - ha nem is tartják be - az ártatlanok védelme. NEM LEHET megbüntetni valakit bizonyíthatóan más által elkövetett bűncselekményért.

    Igazad van abban, hogy a felhasználók többsége nem éppen zseni. De ettől még nem biztos hogy hülyék. Te mit szólnál hozzá, ha az orvosok kijelentenék egy nap, hogy mindenki gyógyítsa saját magát, mert elegük van a sok hülye betegből, akik - hozzájuk képest - nem értenek semmihez?
  • [HUN]PAStheLoD #14
    erről van szó ..

    az amcsik meg defaultból olyan hülyék, hogy önveszélyesek .. tisztelet a talán létező kivételnek..
  • mrzed001 #13
    Durva a párhuzamod, de találó. Kína ráadásul enyhül, amcsi meg durvul, szóval, lassan választanunk kell majd, hogy kína, vagy amcsibarátok leszünk
  • pemga #12
    Jaja, basszus, már lassan szigorúbbak az előírásaik a Kínaiaknál is, holott az nem is "demokrácia". Pl. minden az országot akárcsak levegőben megközelítő emberről előre jelentést kell leadni, a vízum körüli hercehurca borzalmas; és amit a digitális személyi jogokkal csinálnak, az nagyon durva. Egyszer tételesen össze lehetne hasonlítani milyen ellenőrzéseken kell átesni a turistakénti bejutáshoz :). (Régi vízumosok nem ér, WTC utáni mérést kérünk :)).

    Csakhát a jogvesztést Kínában politikai cenzúrának, amerikában meg Digital Rights Act-nek, meg ilyesmiknek hívják.
  • blackeagle #11
    Ezek ott a tengerentúlon primitivebbek mint gondoltam.
  • Tetsuo #10
    A lektöbb amcsi már zombi. Azt mondják, amit kell: Mégtöbb ellenőrzést, mégtöbb ellenőrzést..