MTI

150 citibankos kártya adataihoz fértek hozzá

Az Egyesült Államokban történt hackertámadás során 150 magyarországi Visa és MasterCard logós kártya adatához fértek hozzá - mondta Hencz Éva, a Citibank Rt. kommunikációs igazgatója.

Az érintett kártyák mindegyike valódi hitelkártya. A kártyák használatát azonnal letiltotta a bank, a kártyabirtokosokat értesítette és megkezdte a plasztiklapok cseréjét. A Citibank Rt. 2004 végéig összesen 180 ezer valódi hitelkártyát bocsátott ki, a betéti kártyák számáról nem közölnek adatot.

A hackertámadásban érintett összes magyarországi kártya számáról egyelőre nem állnak rendelkezésre összesített adatok, az MTI által megkérdezett kereskedelmi bankok több száz olyan kártyáról számoltak be, amelyeknek adataihoz hozzájutottak az adattolvajok. A MasterCard egyik szolgáltatójánál, az amerikai Card Systems Solutionsnél bekövetkezett hackertámadásról a múlt hét pénteken értesítették a kártyatársaságok az érintett kártyákat kibocsátó kereskedelmi bankokat. A MasterCard hétfői közleménye szerint a visszaélésben több mint 40 millió kártya érintett, közülük közel 13,9 millió darab MasterCard logós.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!