Berta Sándor

Online filmletöltésbe vág Morgan Freeman és az Intel

Morgan Freeman közlése szerint vállalatuk célja, hogy megkönnyítsék a vásárlók számára az új filmek online beszerzését és így senkinek se jelentsenek alternatívát az illegális filmletöltő helyek.

A ClickStar nevű cég a tervek szerint a DVD-n való megjelenés előtt fogja bemutatni az új filmeket. A vállalatot közösen alapította Morgan Freeman amerikai színész és Lory McCreary cége a Relevations Entertainment és a világ legnagyobb processzorgyártójaként számon tartott Intel. A két cég azt akarja elérni, hogy az új filmek világszerte már azelőtt a rajongókhoz és az érdeklődőkhöz kerüljenek, mielőtt megjelennének DVD-n is. Az ötlet persze nem új. Az ügyfeleknek csupán annyi dolguk lesz, hogy felkeressék a ClickStar weboldalát, ott kiválasszák az őket érdeklő nekik tetsző filmet vagy filmeket, megvásárolják, majd letöltsék őket.

A közös vállalat tervei között szerepel az is, hogy adott esetben az új alkotások a világon náluk legyenek elérhetők először, vagyis a ClickStarnál kerüljön sor a hivatalos premierekre. Ezenkívül létre fognak hozni egy külön szórakoztató csatornát a különböző művészeknek, színészeknek, zenészeknek is. A társaság internetes oldala egyúttal a rajongók oldala is, ahol az emberek a fórumon bármilyen filmhez kapcsolódó vagy egyéb témát kitárgyalhatnak majd. A ClickStar vezetője a Sony Pictures egykori menedzsere, Nizar Allibhoy lesz.

A cég megalapításának bejelentésére a nyilvánosság teljes kizárásával egy Idaho állambeli konferencián került sor, az eseményen jelen volt Morgan Freeman és Paul Otellini, az Intel elnöke is. A rendezvényt minden évben megrendezik a média és az IT-ipar topmenedzserei számára. Az Intel egy közelebbről meg nem nevezett összeget fektet be a közös vállalatba, és mint azt Bill Calder, az Intel szóvivője elmondta, a ClickStar megalapítása része vállalata digitális otthon stratégiájának.

Az új szolgáltatás 2006 elejétől lesz elérhető és a Microsoft Windows Media technológiára fog épülni, azaz digitális másolásvédelmét fog használni. Egyaránt lehetőség lesz a filmek kölcsönzésére és megvásárlására, de a letöltött filmek CD-re, illetve DVD-re írása ugyanakkor csak később lesz kivitelezhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #33
    A HDMI nem más, mint a DVI egy új csatlakozótípusban, csak itt a TMDS-en (digitális összeköttetési szabvány) megy át a hang is. A képet tekintve kompatibilis a dolog a DVI-vel, azaz összeköthető egy DVI-s csatlakozós cucc egy HDMI-ssel. Így egy mai videokártya DVI kimenete összeköthető pl. egy megfelelő HDTV HDMI bemenetével. Csahogy ekkor a hangot valahogy máshogy kell átvezetni, és ez még jó darabig így lesz, mert nem valószínű, hogy a video és hangkártyák hamar egyesülnek. Bár még ha a köv. gen. videokártyák - úgy egy év múlva - már tudnak majd hangot is, nem tudnak majd annyit, mint pl. egy Audigy2-es, és főleg ami hamarosan utána jön. Szal lényeg, hogy a HDMI-DVI kompatibilitás miatt nincsenek rákényszerítve a gyártók egy nagy váltásra.
  • Hege15 #32
    Szegény Morgan Freeman-t mennyir fogják emiatt basztatni hogy már ő is átállt a "sötét oldalra"
  • HUmanEmber41st #31
    Lol ! Végre nem kell várni a Telecin masinával digitalizált mozifilmekre!
    Tutira feltörik, aztán az okos emberek meg onnét rántják ingyen az új DVDket...lol
    Ha meg valamiért mégsem megy a törés majd méregből behalasszák ddos támadással...
  • Caro #30
    Ezért jön a HDMI.
    Valószínűleg idővel PC-n is lesz.
  • arty #29
    a windows media hang része egy kalap szar, nem maradtak a bevált dolby digitalnál, hanem a gagyi, fémes, 0 kompatibilitású 5.1 WMA-t tolják :(

    köszönöm, maradok a digitális összeköttetésen is közlekedni képes DTS/DD mellett :) (értsd: WMA 6 csatornája 6(!) érpáron vezethető a házimozi erősítőbe!!! kábeldzsuva, 70es évek??? :( )
  • Yv@n #28
    Ez amúgy, ha megfelelő minőség, akkor simán jó megoldás lehet. Én a magam részéről adnék neki egy esélyt, mielőtt végképp leírom.
  • dez #27
    1. Nem a mozipremier előtt, de vele egy időben:
    "A neves amerikai színész cége, a Revelations Entertainment az Intellel karöltve olyan filmletöltő szolgáltatást tervez útjára bocsátani, amellyel már a mozikban való bemutatás pillanatában elérhetőek lennének az új filmek." (link) (Több más helyen is így jelent meg.)

    Pontosan azért csinálnák ezt, mert egyrészt nem tudják a világ minden mozijába egy időben eljuttatni a filmeket (lassan terjed a digitális mozizás), nem is mindenki szeret moziba menni, ha otthon a kiépített házimozi rendszer, de DVD-n is csak később jelenik meg, ezért az emberek már csak kényszerűségből is az illegális letöltést választják manapság, mert máshogy nem tudnak hamar hozzáférni.
  • FTeR #26
    arra próbáltam rávilágítani, h egy semmitmondó cikkből mindenki hírtelen elkezdett messzemenő következtetéseket levonni és egyből le is írták az egészet (főleg, h az m$ is szerepelt benne).
  • FTeR #25
    az sem biztos, h wmv-ben lesz, csak az m$ féle védelmi techekt fogja használni.
  • FTeR #24
    ha nem lehet kiírni dvd-re a letöltött cuccost, akkor minek belekeverni az asztali lejátszót?