Specker Balázs

Újdonságok a Symantectől és McAfee-től

A két neves biztonsági cég megújult erővel lép fel a hálózatok védelméért. A Symantec új, behatolás-felismerő terméket, a rivális McAffe pedig Enterceptjének linuxos frissítését jelentette be.

A Symantec új Critical Sytem Protection 4.5-ös változata azon Platform Logic technológiáján alapul, amit decemberben kebelezett be a szoftveróriás. Más viselkedés-alapú behatolást észlelő szoftverekhez hasonlóan ez a program is a futó alkalmazások figyelésével igyekszik védeni a hálózatot a férgektől és a vírusoktól. Úgy tervezték, hogy a munkaállomásokat és a szervereket egyaránt megpróbálja megóvni a még nem elemzett támadásoktól is.

"A Symantec átdolgozta a Platform Logic termékét és kompatibilissá tette azt többi szoftverével" - nyilatkozta Chirantan Desai, a kaliforniai szoftverforgalmazó cég termékigazgatója. Ugyan a szoftvernek még szüksége van saját vezérlőfelületére, de a Sysmantec már állítólag dolgozik egy közös környezet létrehozásán összes terméke számára. Desai szerint az új szoftver - ami elsősorban a nagyobb vállalkozásokat célozza meg - remekül kiegészíti a többi Symanctec terméket, név szerint az AntiVirus Corporate Editiont és a Client Securityt. Ez utóbbi a forgalmazó által létrehozott és időközönként frissített vírusdefiníciók segítségével igyekszik védelmet biztosítani.

A rivális McAfee Entercept szoftvere rendelkezik mindkét elven alapuló védelemmel. A cég közlése szerint a korábban Network Associates néven ismert vállalat Enterceptje nemsokára a Red Hat Enterpise Linux 3 szervereken is futni fog, de jelenleg még csak a Windows és Solaris rendszereket támogatja.

A Symantec Critical System Protection 4.5 verziója várhatóan június végén kerül a boltokba Windows XP, Windows 2000 (szerver és kliens verzió), Windows Server 2003, Suse Linux és Solaris operációs rendszerekhez. A szerver verzió előreláthatólag 995 dollárba (kb. 200 000 Ft), míg a kliens 69 dollárba (kb. 14 000 Ft) kerül

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!