Gyurkity Péter

Kijavította a Norton Antivirus hibáját a Symantec

A Symantec közleménye szerint kijavították a Norton Antivirus adatbázisának hibáját, így a vírusirtó már nem azonosítja trójaiként a Freegate nevű programot, ami megkerüli a kínai kormányzat internet-szabályozását.

Amint arról korábban hírt adtunk, az elmúlt héten a 200 ezer felhasználót regisztráló Dynamic Internet Technology bejelentette, hogy a Symantec vírusirtó szoftvere - minden bizonnyal egy programozási hiba miatt - trójaiként ismerte fel a vállalat által fejlesztett programot. A Freegate nem más, mint a kínai kormány internet-szabályozásának megkerülése, amely lehetővé teszi, hogy az ázsiai ország internetezői újra látogathassák a hatóságok által letiltott weboldalakat.

Egyes körökben azonnal lábra kaptak azon híresztelések, miszerint a Symantec tudatosan blokkolja a programot, és a cég valójában támogatja a kínai kormányzat politikáját, amely igyekszik megakadályozni a tiltott politikai nézetek, valamint a pornográf anyagok elterjedését.

"A program gyanús viselkedésére néhány vásárlónk hívta fel a figyelmet, és szakembereink azonnal kiterjedt vizsgálódásba kezdtek. Az első eredmények azt mutatták, hogy a Freegate a trójai vírusokhoz hasonlóan használja a proxy szervereket a számítógépek biztonságáért felelős tűzfalak megkerülésére, emiatt a szoftver a kártevőkkel azonos besorolást kapott. A további vizsgálatok során azonban egyértelműen kiderült, hogy a Freegate valójában nem trójai vírus, ezért a Norton Antivirus adatbázisát frissítettük, és a vírusirtó már nem azonosítja trójaiként az említett programot" - áll a Symantec közleményében.

A változtatás eredményeként a felhasználók ismét igénybe vehetik mindkét programot, és már nem áll fenn a veszélye annak, hogy a vírusirtó megakadályozza a Freegate működését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • quentit #14
    A Norton Antivírus egyik előnye, hogy a 2004-es verzió már nem csak vírusokat keres a gépen, hanem reklámot szóró ge*ciket, meg backdoor-t nyitó progamokat is... Tudom, vannak erre specializált programok, de minek 30 különböző programot lefuttatni, amikor végül is az a lényeg, hogy egy program okozhat-e nekem kárt. Engem nem érdekel, hogy mi a neve, vírus, vagy backdoor, vagy ad-ware, káros, és kész, szedje le.

    Más vírusírtó is tud ilyet? (ez tényleg csak kérdés, mert nem tudom)

    Meg a másik, hogy megbízom benne. Ráklikkelek egy e-mail-re, és volt vírusos attachment, nincs vírusos attachment :)
  • Cyrus1984 #13
    Nem használok Norton antivirust. az egy fos. régen még jo volt de nagyot csalodtam benne. Suxx
  • [HUN]PAStheLoD #12
    kijavította ? mért eladta a romáknak ócssóé' aztán liszenszelte a Nod32 motorját ?
  • Zoley #11
    Dehogynem kotelezo. Foleg ha a ceg azt veszi meg mert "olcso". Egyebirant meg tudok rendeszen rendszert es programokat telepiteni, de ennek a f*snak az alapbeallitasai tenyleg nem jok. Ha atallitom a fel NAV-t akkor nincs vele gond, de (foleg elso) installnal nem kozli veled ezt, hanem magadtol kell rajonnod. Namost ez nalam ket gepbe kerult (egyszerre kaptak NAV-t), de tobbet mar nem vitt el. Raadasul igy nem is lassit annyit, de azert lassit rendesen (mint barmelyik virusirto).
    Kellemes napot! :)
  • frank3d #10
    Kellemes napot mindenkinek!
  • frank3d #9
    A másik pedig, hogy nem kötelező használni...

    Ez éppen olyan mint amikor winfost szidnak agyba főbe! Azt sem kötelező használni ha nem tetszik...
  • frank3d #8
    Szerintem meg inkább tanulj meg rendesen rendszert, meg programot telepíteni és akkor nem a szoftvert kellene szidni!
    Úgyanis mint már írtam nálam semmi gond vele már évek óta, pedig nálam egy teljes Norton Internet Security fut (firewall+NAV)!
    Hogy lassítja a gépet!? Szerintem baromság! Nem vettem észre, hogy bármivel is gyorsabb lenne NAV nélkül!
  • Zoley #7
    Mert egy kalap sz*r. Alapbeallitasban egy 3.0GHz-es gepet visszadob egy 1.5-es p4 szintjere olyan lassu. Nameg szeret osszeakadni a MS Office csaladdal es a scheudleres ganyolasa [aka. Symantec NetDetect] is csak gondot szokott okozni. Ha a tray icon kint van, akkor siman elofordulhatnak fagyasok is, tobb esetben fel ev utan osszeboritotta a win2k-et maga alatt [reinstall szintre!]. Arrol a b*zi karantenrol sem lehet lebeszelni [beramolja az osszes virust a gepeden egy konyvtarba, hata leszel olyan barom, hogy veletlen elengedj mindent ha mar lejart]. Kell meg?
  • arty #6
    symantec cöcö ... véletlen, mi? :D
  • kowajano #5
    NAV megint megmutatta hogy mekkora rakás szar virusirtó