Gyurkity Péter

Eladja kutató részlegét a McAfee

A vírusirtó cég bejelentése szerint a vállalat kutató részlegét az IT rendszerek védelmére szakosodott Sparta vásárolja meg, így a McAfee kizárólag az új veszélyforrások felismerésére koncentrálhat.

A közlemény szerint azért döntöttek az eladás mellett, mivel a kutatói részleg tevékenysége az elmúlt években fokozatosan megváltozott, és a nyilvános adatok helyett egyre inkább a bizalmas, illetve titkosított információkra koncentrált. A McAfee Research ennek érdekében igyekezett szorosabb együttműködést kialakítani egyes kormányzati ügynökségekkel, és ezen erőfeszítései sikerrel jártak, hiszen a részleg többek között a Nemzetvédelmi Hivatallal, a hadsereg kutató laboratóriumaival, illetve számos hírszerzési csoporttal alakított ki partneri kapcsolatot. A csoport tevékenysége meglehetősen szerteágazó: feladata többek között a behatolást megakadályozó technológiák, a kártevők elleni védelem kidolgozása, a biztonsági modellek kialakítása és kezelése, és egyéb támadási formák elleni védekezés.

A McAfee szóvivőjének elmondása szerint a tranzakció - amelynek pénzügyi vonatkozásait nem hozták nyilvánosságra - egyben lehetővé teszi a vállalat felépítésének átalakítását, és jelentős mértékben megkönnyíti a rövidtávú üzleti célok megvalósítását. Hozzátette, hogy a vállalat továbbra is elkötelezett az új kártevők és sebezhetőségek felismerésében, és a tranzakció semmilyen fennakadást nem okozhat a McAfee vírusirtó fejlesztésében és a Vulnerability Emergency Response Team (AVERT) munkájában, amely jelentős részt vállal az új vírusok azonosításában.

A vállalat közleménye szerint a McAfee Research a tranzakció létrejötte után a Sparta információs és biztosítási csoportjának részeként működik majd tovább - a végső egyeztetések azonban még hátra vannak, és az utolsó simítások akár 90 napot is igénybe vehetnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!