Gyurkity Péter

Könyvet ír a Microsoft elnöke

Bill Gates közel tíz éves szünet után ismét könyvírásra adja a fejét: a világ első számú szoftvercégének vezetője arról fejtené ki véleményét, hogy az új technológiák milyen módon alakítják át az egyes emberek és a vállalatok életét.

Gates utoljára 1996-ban, "Business at the Speed of Thought" címmel jelentetett meg könyvet, amely arról szólt, hogy az üzleti életben hogyan használhatjuk ki az új technológiákat, és milyen módon alkalmazhatjuk azokat vállalatunk irányításában. Az akkoriban hazánkban, magyarul is megjelent olvasnivaló óta eltelt kilenc évben az ágazat és az egész világ megváltozott: az új kor új követelményeket támaszt, és kétségtelen, hogy a fejlődés üteme az elkövetkezendő tíz évben sem csökken, és újabb jelentős változások várnak ránk.

"Bill új könyvön gondolkodik, amely az új technológiákról, és ezeknek a kommunikációra, a szórakozásra, illetve a vál­la­la­tok­ra gyakorolt hatásáról szól majd" - jelentette ki John Pinette, a Microsoft szóvivője a Reuters kérdésére válaszolva. Hozzátette, hogy a könyv még igen korai stádiumban van, és még Gates sem döntötte el, hogy mikor kívánja megjelentetni legújabb művét.

A vállalat elnökének gondolataiba ugyanakkor bepillantást nyerhetünk azon rövid írás által, amely "A munka új világa" címmel jelent meg a Microsoft weboldalán. Ebben arról ír Gates, hogy napjainkban csak úgy juthatunk előnyhöz a konkurenciával szemben, ha ötleteinket - fejlesztésekkel, új szolgáltatások beindításával - minél rövidebb idő alatt valós értékké tudjuk változtatni. Az internet elterjedésével még inkább előtérbe kerül a biztonság és a személyes adatok védelme, miközben a világhálón felnövő új generáció új munkastílust honosít meg a munkahelyen.

Jellemző gond az információs túltöltődés, amely sokszor hátrányosan befolyásolja a teljesítményt és rontja a mutatókat; Gates szerint a megoldás az új technológiákhoz történő alkalmazkodásban, a kommunikáció és a csapatmunka javításában rejlik, amely jelenleg is megvalósításra vár. Ez az elkövetkezendő tíz évben valósulhat meg, amennyiben a vállalatok kellő figyelmet és energiát szentelnek a kérdésnek. Ezt a témát a vezérigazgatók éves gyűlésén is érintik majd, amelyre a Microsoft számos vállalat első számú emberét meghívja majd, hogy két napon át tartó előadássorozaton nyerjenek betekintést a Gates által említett új módszerekbe. A Microsoft elnökének írását itt találhatjuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MaciBácsi #11
    fogadjunk kék lesz a borítója :DDDD
  • HuAn82 #10
    Meg tudna tanítani néhány dologra ez a tolvaj.
  • h4x0r #9
    Remélem, lesz magyarul is.
  • immovable #8
    ki kiváncsi egy ilyen tolvaj gondolataira, mert én nem az tuti
  • immovable #7
    bill gates <-----
  • Killgore #6
    én is várom az új könyvet
  • xoraxax #5
    Jézus ereje.
  • BlackRose #4
    Nekem megvan Bill mindkét könyve, és az elsőt igaz egyszer, a másodikat (Business @ the Speed of Thought) többször is elolvastam, és olvasgatom néha néha mert nagyon jó dolgok vannak benne. Ilyen pozitív benyomások mellet izgultan várom a következő könyvét.
  • [HUN]PAStheLoD #3
    Én tuti letöltöm
  • vortob #2
    Csak nehogy ez is lefagyjon:)