Berta Sándor

1 GB-os levelesláda már a Lycos Németországnál is

A Google hasonló rendszerét követve Nagy-Britannia után már Németországban is igénybe vehető a Lycos Europe 1 GB-os tárhelyű postafiókot kínáló e-mail szolgáltatása.

A Google hasonló GMail rendszerével ellentétben az új levelesládák havi bérleti díja 4,90 euró, azonban cserébe nem csak az óriási tárhelyet kapja a felhasználó, hanem egy reklámmentes szolgáltatást is. A mailboxokat egyszerre legfeljebb 12 hónapos időtartamra lehet kibérelni. Az 1 GB-os tárhelyű postafiók mellé a felhasználó kap még egy saját domainnevet, 50 aliast, valamint havonta 100 SMS-t küldhet ingyen, és SMS értesítést is kérhetünk új levél érkezése esetén. A további funkciók között található beépített vírusirtó, spam szűrő, és akár négy külső levelesládából is automatán begyüjthetjük a leveleket. Az elküldött és a fogadott elektronikus levelekhez csatolt állományok maximális mérete legfeljebb 50 Mb lehet. Szintén könnyebbség, hogy a levélforgalmat lekérdezhetjük a POP3-kiszolgálón keresztül, akár titkosítást használva (SSL) is.

A konkurens Google 2004. április elsején, korántsem áprilisi tréfaként jelentette be a GMail nevet viselő szolgáltatását, ahol a felhasználók akár egy 1 GB-os tárhelyű postafiókkal is rendelkezhetnek. Ugyanakkor a cégnek az az elképzelése, hogy az e-mailekbe reklámot "csempésznek be" az adatvédelmi szakemberek és szervezetek tiltakozását váltotta ki.

A GMail-nek több hátránya is van a Lycos szolgáltatásával szemben: így például a csatolt állományok mérete csak 10 MB lehet, az e-mail forgalom felügyelete csak és kizárólag a weben keresztül lehetséges, és a tervek között sem a POP3-, sem az IMAP-kiszolgálók lekérdezése nem szerepel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Chappy #3
    Jó, de ha 700 MB küldenék, annak a küldéze lesz pár óra...
  • TeszteloPontHu #2
    Majd emailben fog menni a fájlcsere...
  • QuippeR #1
    Nem semmi. Csak azt nem tudom, erre kinek van szüksége. Kisvállalatoknál tudnám elképzelni az alkalmazását.
    De az is lehet, hogy a p2p hálózatokat felváltják a levlisták. :D