86
  • Sil78
    #86
    Tudomásom szerint azoknál, amik tényleg el vannak használva, kiírja az emailcímet is, amihez fel lettek használva, szóval ez valószínűleg csak valami olyasmi, hogy nem engedi, hogy túl sok meghívót nézz meg egymás után. Próbáld meg esetleg törölni a cookie-kat a böngésződben, vagy várni egy ideig, és utána próbáld újra.
  • Hegyikecske
    #85
    Hmm nekem ezt írja ki a b14:
    This link is all used up.

    The link you followed to create a Gmail account has already been used to create an account. Now, its account creating powers are all gone. To create another Gmail account, you'll need a shiny new account creation link. We apologize for the inconvenience.

    If you've already created a Gmail account, go to http://gmail.google.com to log in.

    a pheelét most probálom ki pill
  • Sil78
    #84
    Raktam fel még pár meghívót a b14.uw.hu-ra. ;-)
  • Pheel
    #83
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1104862189
  • Hegyikecske
    #82
    Énnn is szeretnék g-mail címet!!!!! Csak sajna amiket leírtatok linkek, nem jöttek be szal vagy kiírta vkinek a cmét, és nem müködött, vagy ahova az én mail címemet kellett írni, még nem kaptam meghívót... :(
  • Ceb
    #81
    Nekem érdekes módon nagyon jól működik a pop3 elérés fetchmailel, mióta gmail-t használok. Letöltöm a leveleket de nem törlöm le a szerverről, szóval a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad ha vissza akarok nézni valami t felmegyek a webes felületre.
    Szerintem neked azért nem működött mert,
    1 beállításban engedélyezni kell
    2 ssl-t használ
  • quantum
    #80
    most nem tudom,de a 2giga az nem 2048 mega?
    You are currently using 2 MB (0%) of your 2056 MB
    :))) azert szep:)
  • Pheel
    #79
    Téged már jól ismerünk errefelé. Te voltál, aki anno azzal fenyegetőzött, hogy majd kikapcsoltatod a netem, mert apukád mittoménhol dolgozik. Tiszta ovi, de legalább jót derültünk rajtad.
  • Alien_AM
    #78
    Greekboy nyugi Pheel mindig igy szemelyeskedik: "Végülis talán a CCNA vizsgám elég lesz hozzá, hogy elhiggyem magamnak, ez talán mégsincs így." de ez szerintem senkit nem erdekel. Egyebkent 120 rugoert meg lehet venni, barkinek lehet es lehet te is vetted mert apuci aladnyomta pezt, de kar vitazni mert neten keresztul nem lehet kesz ervekkel es bizonyitani se semmit. Egyebekent a Gmail tenyleg a legjobb.
  • entreri
    #77
    Gmail-ben az is jó még, hogy nincs tele reklámmal. Elmegyek a freemail oldalára, tele van felesleges dolgokkal. A Gmail pedig nem akar több lenni mint ami. Van egy letisztított felület és ez bőven elég. Ha belépek freemail-nél felül reklám, oldalt reklám, legfrissebb hírek, keresés, stb. Ha kijelentkezek, elrak egy Origó bigyóhoz, ahol természetesen reklám, és hírek/cikkek vannak.

    Gmail szép, áttekinthető, kényelmes(Pl. a címzett kiválasztása, csak el kell kezdened beírni, és jönnel a lehetőségek). És jelenleg 2055 Mb helyet biztosít. Amit lehet, hogy soha nem fogok kihasználni, de adja. És ez a lényeg.

    Egy szó mint száz, a Gmail jó!!
  • h4x0r
    #76
    Erre ki fogja találni, hogy a kábelmodem is modem, nem kell azt sem lenézni :-)
  • Sil78
    #75
    Meg ugye lásd pl a 4.1-es pontot, ahol írják is a szükséges behívószámot a modemes kapcsolódáshoz. (A Gmail-nél viszont nincs ilyen feltétel az SMTP-szerver használatához.)
  • Pheel
    #74
    "Asszem te meg akkor nem érted az IMAP és a POP3 lényegét."
    Nyugodj már meg! Kiderült rólad, hogy kevered a szezont a fazonnal, de nem vagy képes belátni, inkább vakon vagdalkozol, és ezzel még mélyebbre ásod magad. Legalább nézz már utána, hogy mi az a CCNA, mielőtt ilyen hülyeségekre ragadtatod magad!
  • a_n_d_r_e_w
    #73
    Olyan okos, miért nem hagyjátok rá? ;)
  • h4x0r
    #72
    Például webes felületen? Ugyanis a "csak modemeseknek" tudtommal a freemail ingyenes netelérését használókra vonatkozik. Bemásolom ide a freemail FAQ-jában lévőket:

    "3.11 Mit tegyek, ha a következő hibaüzenetet kapom levélküldéskor: sorry, that domain isn't in my list of allowed rcpthosts (#5.7.1)

    Ha nem a [freemail]-es azonosítójával létesít modemes kapcsolatot, akkor az SMTP szervernek a saját szolgáltatója szerverét kell megadni freemail.hu helyett. Például az Axelero esetében mail.axelero.hu, a Datanet esetében smtp.datanet.hu stb."

    Szóval vaccproblem?

    A másik: mi köze az IMAPnak ahoz, hogy valaki nem akar levelezőprogit telepíteni? Arról van szó, hogy ha hirtelen bele akarsz nézni a leveleidbe, akkor minek telepíts külön levelezőt, amikor elég egy IE vagy FF is.
  • Sil78
    #71
    Kábelnetem van, azaz telefonzsinór a közelében sincs a gépnek, nincs telefonos kapcsolat, és nem kell tárcsázgatni. A freemail FAQ-jában külön leírják, hogy a modemes elérésnél milyen behívószámot kell tárcsázni - ezt még ha akarnám, se tudnám megtenni. Ezért ha levelezőprogrammal akarok levelet küldeni, akkor többnyire a szolgáltatóm SMTP-szerverét kell használonom (pl a freemailes címeimnél hiába is adnám meg a freemail SMTP-szerverét).

    Egyébként megint keversz valamit, nem értem, hogy jön most ide az internetelőfizetés (ami nekem természetesen van, méghozzá teljesen korlátlan). Azt csak azért említettem, mert bizony vannak olyanok, akiknek nincs olyan előfizetése, amihez járna emailcím is (és így használhatnák a szolgáltatójuk SMTP-szerverét), és nekik jól jöhet ez, hogy nemcsak a webmailes felületről tudnak küldeni emailt. Vagy pl nincs is előfizetésük, csak betárcsáznak, és fizetik a percdíjat - mondjuk nekik jó a freemailes megoldás is. Vagy mondjuk ha a szolgáltató SMTP-szervere valamiért épp nem műxik, jó, ha van "tartalék".
  • greekboy
    #70
    "minek telepítsek levelezőprogramot, ha mindenhez elég egy IE is" Asszem te meg akkor nem érted az IMAP és a POP3 lényegét. Ja és szerintem az béna szöveg, hogy nincs benne ez meg az, de nem érdekel, mert különben se használom... A másik lehet, hogy hülye kérdés, de??? "nincs SMTP, csak modemes elérésnél" Hogyan lehet elérni az smtp szervert, ha nincs internetelőfizetésed és nem modemmel csatlakozol??? Kiváncsian várom a válaszodat. Figyelek!!!
  • Pheel
    #69
    Hasznos az a webes felület. Például mindenhonnan eléred a leveleket, nem csak egy gépen. Tudom IMAP, de minek telepítsek levelezőprogramot, ha mindenhez elég egy IE is?
  • [HUN]PAStheLoD
    #68
    nekem Bat letölti gmail meg archiválja ... és még csak 23 megánál tartok , pedig már jóideje használom..
  • [HUN]PAStheLoD
    #67
    amint bevezették a POP elérést, azóta hibátlanul működik ...
  • Sil78
    #66
    Való igaz, hogy én weben használom a Gmailt, de csak azért, mert az én kis régi gépemnél (aminek a teljes winchestere mindössze 10GB-os) jól jön minden olyan megoldás, amivel helyet tudok spórolni (ne a gépemen kelljen tárolnom az összes levelezőlistás levelemet, és ne kelljen a törölgetésükkel sem szórakoznom). És a Gmailnél minden lényeges dolgot meg lehet csinálni a webes felületen is (van pl conversational view, van spamszűrés, van értesítés az új levelekről - böngészés közben rögtön látom is, 10 percenként ellenőrzi, van-e új levelem). A többiektől, akik többnyire POP3-mon keresztül használják a Gmailt, sem hallottam még soha, hogy szidták volna bármiért (bár voltak olyanok, akiknek nehézséget okozott a portok beállítása, de az nem a Gmail hibája), te vagy az első. Nem volt vele eddig semmi gondom, még olyan sem fordult elő, hogy elérhetetlen lett volna, ami azért a freemailnél meg a hasonlóknál azért elég gyakori.

    A freemail-nél, mint már említettem, nincs SMTP, csak modemes elérésnél, az meg ugye nem ingyenes (meg persze telefonos kapcsolat is kellene hozzá).

    Azért magyaráztam el "másképp ugyanazt", mert egyértelmű volt számomra, hogy abszolút nem értetted meg, miről van szó. Az, hogy bemásolsz egy szöveget, nem jelenti azt, hogy meg is értetted, mint a példa is mutatja.

    A wap elérés tökre nem érdekel, ilyesmire nem használom a mobiltelefonomat, nem szoktam annyira sürgős emaileket kapni, ami ne várhatna pár órát, amíg esetleg hazaérek és megnézem. Ha meg véletlenül olyat várnék, bármelyik netcaféban is meg tudom nézni, az se sokkal drágább, mint a wap.
  • greekboy
    #65
    :))
  • Pheel
    #64
    Mondjuk arra alapozom, hogy eddig BÁRKINEK mutattam, még mindenki nagyon dicsérte, te vagy az első, aki nyávog itt és csinálja a fesztivált. Pedig kiosztottam már vagy 30-40 invite-ot. Jó, legyen 2.5%, kis matematikus.
  • greekboy
    #63
    Bocsánat, hogy megkérdezem, de megkérdezhetem, hogy ezt a tudományos, precíz statisztikai felmérésedet mire alapozod? "Te vagy az az 1%, akinek nem jön be." A mintavételt szerintem csak te magad alkotod. No comment...
  • HuHa
    #62
    Ez meg a másik, hogy Bat letölti a leveleket:) Annyira VIP meg nem vagyok, szükségem legyen 10 évre visszamenőleg a leveleimre:) Majd ha lesz olyan internet és lehetőség, hogy CD-ket küldjünk mailban, akkor jó lesz a 2 giga:DD De akkor már tuti az e-mailért is jogdíjat kell fizetnünk:)
  • h4x0r
    #61
    Jééééé, már megint te vagy az. Ma is lesz hajnali flém :-)
  • Pheel
    #60
    Nem kötelező gmail-t használni. Te vagy az az 1%, akinek nem jön be. Használj mást és örülj neki! Nem kell elszállnod! Az SMTP-s értetlenkedést pedig kár tagadnod, ott van, mint hozzászólás.
  • greekboy
    #59
    Már ne is haragudj, de egy hónapja még a pop3 sem ment rendesen a google mailnál... Szerintem te csak weben használtad ezt a szart. Nem is olyan rég, a csatolt fájlok neve sem stimmelt, szóval ez a "könnyű használhatóság, az egyszerű elérés" A másik, hogy freemailnál is van smtp és??? Ezt írtam: "Ez esetben szerencsés, ha a levél nem a felhasználó gépén várakozik növelve ezáltal a felhasználó költségeit, hanem egy állandóan Internetre kötött számítógépen. Ez az SMTP szerver." Nem tudom, hogy miért magyaráztad el másképp ugyanazt. A másik, hogy nem én kezdtem a személyeskedést, nem én kezdtem azzal a mondatomat, hogy fogalmad sincs, mi az az smtp. Mindegy! Legyetek okosak! Ja és még vmi, ha már a protokolokról van szó, még a unitedemailakárminél is van wap elérés, sőt a freemailnél is, primposta, mailbox, vipmail... Szóval ezen a téren is le van maradva a google. Gondolom ezt is megtudod magyarázni, mindenesetre nekem már volt olyan, amikor jól jött, hogy a mobilomon megtudtam nézni a e-mailomat. A másik hogy először a google-osok, csinálják meg normálisan a dolgaikat és utána kezdjék/kezdjük el fényezni. Teli van buggal az egész, tudom hogy béta, de ha nem megy vmi rendesen én attól még nem fogok elszállni. A google-nél akármit is mondtok volt, van néhány dolog ami nem műxik, én kipróbáltam, nem működtek a dolgok, elég is volt.
  • a_n_d_r_e_w
    #58
  • Sil78
    #57
    Ez az SMTP szerver, és ez az, ami nem jár neked az unitedmailakárminél. (A félreértések elkerülése végett: nem arról van szó, amikor webes felületen keresztül küldesz levelet, hanem amikor valamilyen levelezőprogramot használsz.) Ha a Gmail-es leveleidet letöltöd egy levelezőprogrammal (POP3-mal), akkor a levelek elküldéséhez tudod használni a Gmail saját SMTP-szerverét is. Azaz nem muszáj az internetszolgáltatód SMTP-szerverén keresztül küldened, ill. használhatják olyanok is, akiknek nincs olyan előfizetésük, amihez járna emailcím.
  • Pheel
    #56
    Attól, hogy csúnyán beszélsz és személyeskedsz, még nem leszel okosabb. Te keverted itt csúnyán a kását azzal, hogy POP3-at és IMAP-ot emlegettél SMTP kapcsán.

    Fogalmam sincs, miről van szó? Végülis talán a CCNA vizsgám elég lesz hozzá, hogy elhiggyem magamnak, ez talán mégsincs így.
  • greekboy
    #55
    Okoska! Ez az SMTP szerver, de szerintem fogalmad sincs, hogy mi f*szról van szó... "Néha a csend a legjobb válasz."
  • greekboy
    #54
    A levelezőprogram a megírt levelet általában nem közvetlenül a címzettnek adja, hanem egy úgynevezett SMTP szervernek adja át. Előfordulhat, hogy a messzi túloldal felé vezető út zsúfolt, esetleg műszaki probléma akadályozza a gyors, azonnali kézbesítést. Ez esetben szerencsés, ha a levél nem a felhasználó gépén várakozik növelve ezáltal a felhasználó költségeit, hanem egy állandóan Internetre kötött számítógépen. Ez az SMTP szerver. Az ő feladata, hogy a levelet továbbítsa, vagy az esetleg sikertelen levélküldést újra-újra próbálja. Az SMTP a Simple Mail Transfer Program angol elnevezés rövidítéséből ered, mely egyszerű levéltovábbító programot jelent. Ahhoz, hogy az SMTP szolgáltatást igénybe vehesse a levelezőprogramunk, vagyis képes legyen levelet küldeni, be kell állítanunk az SMTP szerver címét. Ezt az Internet szolgáltatónktól vagy a rendszergazdánktól kell megkérdezni. Általában ez a mail.sajatzonank.hu nevű gépet jelent.

    Az SMTP szerver kikeresi a neki átadott levélből a címzett e-mail címét és átadja a levelet célcímen működő SMTP szervernek. Az ottani SMTP szerver beteszi a címzett személy postaládájába az általunk küldött levelet.
  • Pheel
    #53
    Éppen ez a baj, hogy nem tudod, hogy mi az az SMTP. Mondanám, hogy use Google, de neked a gmail sem tetszik :-P

    BTW teljesen irreveláns, hogy fél, egy, kettő vagy húsz GB, a könnyű használhatóság, az egyszerű elérés és a rövid - egyszerű domain a lényeg szerintem. Na és persze a megbízhatóság. Ebben jó a gmail.
  • greekboy
    #52
    Nemtom, hogy miről beszélsz, de a unitedemailsystems.com-on pop3 és imap, wap elérés is van, úgyhogy nem tudom mi ez "nincs smtp szerver". A gmailon IMAP elérés sincs (pedig ez elég fontos lenne nekem) és amikor anno próbáltam, még a pop3 sem működött rendesen. Abban valóban igazad van, hogy a gmail domain könnyen megjegyezhető, de én nem dobtam hátast ettől az e-mail szolgáltatól, nekem annyira nem jött be.
  • cSuwwi
    #51
    én azért használom a gmailt, jól néz ki,könnyű használni, és logikusan vannak a dolgok elrendezve, stb.
    meg @gmail.com (nem nehéz megjegyezni)

    Engem nem a hely motivált. (elég lenne 1G, vagy akár 100 mega is)
    De a @unitedmailsystems.com az hossssszú. (meg a többi választható név is elég vérszegény)
    És SMTP sincs.
  • Geza ba
    #50
    Itt is van "par" invite (az uzenet irasakor 688,209):
    gmail invite spooler

  • greekboy
    #49
    http://www.unitedemailsystems.com/ Itt már most 3 giga bájt! Szóval annyira nem is fasza a google, ja és itt nem kell invitálni, simán regisztrálod magad és kész.
  • [HUN]PAStheLoD
    #48
    ez a számláló szerintem elég sokáig fog számolni .. csak egyre lasabban :/
  • [HUN]PAStheLoD
    #47
    b14-re megint tettem fel jópár invite-ot ..