Berta Sándor

Letölthető a Microsoft vírusirtója

Az új program tartalmazza az összes eddigi kártevő ellen kiadott korábbi szoftvert is, így például még a tavaly, illetve az idén a Sasser és a MyDoom vírusok elleni eltávolító alkalmazásokat is.

A szokásos biztonsági frissítések és javítások mellett a Microsoft hozzáférhetővé tette új vírusirtó alkalmazásának első verzióját. A jelenlegi rendszer marad a továbbiakban is, ami azt jelenti, hogy a redmondi cég az úgynevezett Patch-Day-en elérhető biztonsági javítások mellett teszi majd letölthetővé a vírusirtó javításait, frissítéseit is. A programot a GeCAD munkatársai fejlesztették ki a Microsoft számára, a vállalatot a szoftveróriás 2003 közepén vásárolta meg. A "Malicious Software Remove Tool" nevű alkalmazás letölthető az Auto-Update funkció segítségével, valamint külön fájlként és a Windows Update internetes oldalról is.

A Microsoft egy külön ismertető dokumentumban teszi hozzáférhetővé a kezelési útmutatót, illetve a Malicious Software Remove Tool által felismert vírusok és más számítógépes kártevők listáját. A vírusirtó jelenlegi verziója többek között képes kiirtani a Sasser, az MSBlaster, a MyDoom és a Nachi vírusokat illetve férgeket.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Amikor a szoftver felfedez egy kártevőt, első lépésben megpróbálja kiirtani, majd attól függetlenül, hogy az akció sikeres volt-e, az alkalmazás különböző információkat küld a Microsoft számára. A cég tájékoztatása szerint ezek az adatok csupán a kártevő nevére, az akció sikerességére vagy sikertelenségére, a használt operációs rendszer verziójára, az országbeállításra és a számítógép processzorának típusára vonatkoznak. Némileg meglepő és szokatlan módon ugyanakkor egy, a vállalat honlapján elérhető dokumentumból az is kiderül, hogy milyen ellenlépéseket tehet az a felhasználó akit zavar, hogy ezeket az információkat elküldje a Microsoftnak a program.

A cég nem akar a nagy vírusirtó-fejlesztők konkurense lenni, az alkalmazás csupán arra szolgál, hogy egy esetleges vírus- vagy féregfertőzés után az adott kártevő sikeresen eltávolítható legyen, és természetesen nem képes megelőzésre.

Letöltés (magyar)
Letöltés (angol)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csaba #32
    Nem tudom, mi a bajod a Zone Alarmmal, de biztosíthatlak, hogy ezt használom pár éve, és nem lassul be tőle a netem, nem szakadozik. Sőt, még csak rejtélyes vírusok, meg fagyások sincsenek...
    Biztos, hogy vannak ennél professzionálisabb tűzfalak, azt nem vitatom, de attól még bőven használható...
  • zeus #31
    "igen, nem az ellen nem véd" szalacsi :)
  • PityBull #30
    Sil!
    Ugye, te sem gondolod komolyan, hogy a szmájli () csak úgy véletlenül volt ott a mondókám végén?
  • zidder #29
    Köszi Garfield a sok értékes információt... majd fontolóra veszem az észrevételeid... megtörtént...
  • DeathMatch #28
    Nekem McAfee Personal Firewall plus 6.0 van ami szerintem sokkal jobb mint a kerio... IP-címet is lehet banolni benne... meg még van egy rakás
    extra...
  • Sil78 #27
    Igen, sajnos túl naiv vagy... (Vírusirtó még csak akad a legtöbb gépen, bár azt se mindenhol frissítik rendszeresen, de a többi...)
  • Garfield #26
    Akkor ideje kipróbálnod a Symantec antivirus Corporate Client-et vagy Symantec Client Security-t, bár amilyen tájokoztt vagy, biztos ismered őket.

    U.i.: Közük sincs a Norton-termékcsaládhoz.
  • PityBull #25
    Ennek a proginak nem sok értelme van, ha van a gépen egy jobb víruskergető meg egy jobb tűzfal. (Gondolom, ezek nélkül nem sokan neteznek... Vagy csak én vagyok túl naív? )
  • [HUN]PAStheLoD #24
  • [HUN]PAStheLoD #23
    za és a professzionális szavak egy poszton belül elég ritka esetben fordulhatnak elő ..