Gyurkity Péter

Problémák a Microsoft antivírus cég vásárlása körül

Egy floridai szoftvercég saját állítása szerint kizárólagos jogokkal rendelkezik a Giant Company Software által kifejlesztett szoftverek bizonyos részei felett, így a Microsoft nem járhat el önállóan a szoftverek fejlesztését illetően.

A Sunbelt Software azután hozta nyilvánosságra fenntartásait, hogy a Microsoft felvásárolta a spamellenes szoftverekre szakosodott vállalatot, és nem sokkal később közleményt adott ki a szoftverekkel kapcsolatos terveiről. A cég állítása szerint azonban a Giant új tulajdonosa kizárólag az ő belegyezésük esetén láthat hozzá a különböző fejlesztői eszközök kifejlesztéséhez és terjesztéséhez.

Amennyiben az állítás beigazolódik, a Microsoft kényelmetlen helyzetbe kerülhet, hiszen saját partnerei mindaddig nem kezdhetik el a fejlesztést, amíg a Sunbelt beleegyezését nem adja. Alex Eckelberry, a Sunbelt elnöke elmondta, hogy bizonyos "üzleti és technikai kérdésekben" már megindult az egyeztetés a két vállalat között, és a tárgyalások során mindeddig nem merült fel súlyos ellentét. A Microsoft ugyanakkor egy másik közleményben tudatta, hogy a Giant és a Sunbelt között létrejött korábbi megállapodás nem változtat a helyzeten, és a szoftveróriás kizárólagos jogokat gyakorol a spamellenes szoftver mindazon új változatai felett, amelyek a felvásárlás után jelennek meg.

"A Sunbelt által említett megállapodás nem befolyásolhatja döntésünket, és nem akadályoz bennünket abban, hogy minél előbb piacra dobjuk a vásárlóink számára oly fontos alkalmazást" - jelentette ki Amy Carroll, a Microsoft biztonsági üzletágának termékmenedzsere. Hozzátette, hogy a Sunbelt valószínűleg nem fogja majd korlátozni a Microsoft jogait, és nem fogja megakadályozni, hogy újabb fejlesztésekkel bővítsék a program eszköztárát. A Microsoft ugyanis integrálni szeretné a spamellenes szoftvert egyéb termékeibe, többek között a még mindig népszerű Internet Explorerbe, amely a közelmúltban túlzottan is támadhatónak bizonyult, és fokozatosan veszített piaci részesedéséből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)