Berta Sándor

Kaspersky - új víruskereső technológia

Az orosz Kaspersky biztonságtechnikai cég által kifejlesztett újdonság lényege, hogy a segítségével már a jelszavakkal védett ZIP-fájlok tartalmát is gyorsan és biztonságosan át lehet nézni.

A Kaspersky tájékoztatása szerint a technológia képes arra, hogy felismerje a különböző védett fájlállományokat, az e-mailek szövegét átkutassa jelszavak, a ZIP-fájlokat pedig kártevők után. Az orosz vállalat úgy véli, hogy napjainkban a különböző tömörített archívumokban megbújó vírusok jelentik az egyik legnagyobb veszélyt. A Kasperskynél dolgozó szakemberek véleménye szerint ezek felderítése és semlegesítése az egyik legnagyobb feladat a mai vírusirtó programok számára.

A legfontosabb a jelszavakkal védett állományok kártevők utáni átkutatásánál egy jelszógeneráló modul. Ráadásul a szakemberek szerint a rendszerfájlok átvizsgálása - mivel sokkal nagyobb mértékben leköti a számítógép erőforrásait - jelentősen lelassítja a rendszert.

Az első tömörített fájlcsomagban terjedő vírus a 2003 nyarán felfedezett "Fearso" volt. Ennek körülbelül 24 variánsa terjedt el, ennek ellenére nem szerzett túl nagy hírnevet magának. Az ilyen típusú vírusok utolsó ismert képviselője az idén február 24-étől március 3-áig aktív, különböző verziójú (F, G, H, I és J) Beagle volt, amely rávilágított arra, hogy igenis számolni kell a tömörített állományokban megbújó kártevőkkel.

A Kaspersky antivírus részlegének vezetője, Eugene Kaspersky szerint az új technológia abban segíthet, hogy a felhasználók a leghatékonyabban tudják felvenni a küzdelmet az ilyen típusú vírusokkal szemben. Erre szükség van, már csak azért is, mert volt olyan időszak, hogy 4 nap alatt 5 féreg jelent meg. A frissítés letölthető a webcímről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • comet #1
    ez de baromság :D