Gyurkity Péter

A Samsung egyetlen pixelhibánál kicseréli az LCD-ket

A világ legnagyobb LCD gyártója bejelentette, hogy a 2005-ben Dél-Koreában értékesített kijelzők esetében kiterjeszti a garanciát, és már egyetlen pixelhiba esetén díjmentesen kicserélik a monitort.

A Samsung bejelentése némileg meglepő, hiszen a gyártó vállalatok a legjobb esetben is csak hat pixelhiba esetén vállalják a garanciás cserét, ellenkező esetben a vásárlónak meg kell barátkoznia a zavaró pöttyökkel. Az év első napján életbe lépő rendelkezés azonban előírja, hogy a vásárlást követő hat hónapon át a Samsung garanciával cseréli a pixelhibás kijelzőket. Jóllehet az ajánlat csak a dél-koreai vásárlókra vonatkozik, és csak abban az esetben érvényes, ha a monitor a tavaly év második felében készült, és már az idei évben vásárolták meg.

A Forbes magazin értesülése szerint a Samsung ezzel a lépéssel szeretné megtartani előnyét a konkurens gyártókkal szemben, és amennyiben az ajánlat sikeresnek bizonyul, a vállalat a többi piacra is kiterjesztheti a kedvezményt. Egy ilyen lépés kétségtelenül megerősítené a cég helyzetét, amire a társaságnak szüksége is van, hiszen a folyadékkristályos kijelzők piacán igen kiélezett verseny folyik, és a Samsung esetleges sikere esetén várhatóan a rivális gyártók is fontolóra veszik majd egy hasonló kedvezmény bevezetését.

A DisplaySearch kutatócég legutóbbi felmérése szerint a Samsung Electronics novemberben szorította le az első helyről nagy riválisát, az LG-Philips LCD-t. Az óriáscég ugyanis novemberben 3,07 millió, 10 hüvelykesnél nagyobb kijelzőt szállított le, amely 13,5 százalékos növekedést jelentett októberhez képest, és mintegy 50 ezer darabbal haladta meg a konkurens vállalat eredményét. Abban a hónapban a Samsung bevétele elérte a 850 millió dollárt, míg az LG.Philips LCD bevétele 656 milliónál tetőzött. Az összesített adatok szerint 2004 első 11 hónapjában a Samsung valamivel több mint 28 millió monitort állított elő, míg riválisa 24,88 millió darabot, és az előrejelzések szerint a nagyobb gyártók idén még több kijelző legyártását tervezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pepe003 #18
    Nekem is samsung TFT-m van és az égviláon semmi baja.
  • dez #17
    Egyébként tudtommal a Samsung már most is vállal itthon is egy 3 napos 0-pixelhiba garanciát. Azaz 3 napon belül vissza lehet vinni 1 hibával is.
  • dez #16
    Ritka a teljes pixel (R+G+B) hiba, általában szubpixel hiba van (R/G/B). Van, amikor kikapcsolni nem tud teljesen, van, amikor be. (Ahogy írtad.) Tehát a következő hátterekkel kell tesztelni: fekete, fehér, és ha a fehérnél nem tűnt fel, akkor vörös, zöld, kék.
  • atlagember #15
    Hát nekem egy noname monitorom van, de nincs rajta pixelhiba.
  • BiroAndras #14
    Akkor jól választottam. Pár hónapja vettem pont egy 910T moncsit, és pont abban a bizonyos nagykerben.
  • MaDFoX #13
    A Samsungra mar tavaly is megvolt ez magyarorszagon (csak a 3 napos szavatossagi ido alatt)...
    Nem minden pixelhiba latszik feheren feketen erdemes megnezni az osszes foszint (van olyan tesztprogram ami szepen lassan valtoztatja a szineket ott eleg hamar kibukik).
    Egyebkent sajat tapasztalatom szerint legalabb 25-50%-ban van valamilyen pixelhiba..
  • [HUN]PAStheLoD #12
    legegyszerűbb alap fehér képet berakod megnézed nincs -e feket pixel .. majd beraksz egy feket képet és fehér pixelt keresel .. .. de erre jó a nokia monitor test progi is amit már itt írtak
  • Deniboj #11
    Keress rá a google-ban erre: Nokia monitor test. A legelső linket töltheted is le.
  • Deniboj #10
    Tegnap.
    Samsung Syncmaster 910T. 9 db-ból 4 pixelhibás volt. Amint megjött a másik szállítmány a nagykerbe, rögtön cserélték is ki őket.
    (3 betűs a nagyker neve, ha érdekel valakit.)
  • Sadist #9
    A pixel hibák azok szemmel láthatóak és nincsenek összefüggésben a monitor korával. Ezek a hibák a gyártás során keletkeznek.