SG.hu

Üdvözölte a 3G jogosultság elnyerését a T-Mobile

Kellő készülékválaszték mellett a szükséges jogosultságok birtokában a legnagyobb hazai mobilcég az UMTS-t a jövő év során, kezdetben Budapest belvárosában kereskedelmi szolgáltatásként nyújtja majd ügyfeleinek.

A harmadik generációs UMTS hálózat a globális együttműködés keretében kidolgozott egységes szabványoknak és frekvenciasávoknak köszönhetően világszerte jó minőségű multimédiás alkalmazásokat, gyors internetezést és a kommunikációs formák közötti választás szabadságát kínálja majd. Ezt a T‑Mobile a már meglévő (GSM, GPRS, EDGE, WLAN ) és az új technológiák összhangjának megteremtésével, azok kombinációjával akarja még értékesebbé tenni.

A vállalat több mint egy évvel ezelőtt saját UMTS teszthálózatán arra alkalmas mobiltelefonokkal Magyarországon elsőként mutatta be a videotelefonálást. A vállalat hosszabb, 10-15 éves távlatban meghatározónak és az ügyfelek számára a kommunikációt minden eddiginél jobban átformáló lehetőségnek tekinti az UMTS-t.

A harmadik generációs UMTS technológiának köszönhetően a frekvenciák felhasználása minden eddiginél hatékonyabb, gazdaságosabb lesz és a hálózatok kapacitása kellő hátteret nyújt a meglévő multimédiás alkalmazások továbbfejlesztésére, illetve újak bevezetésére. Az UMTS-nek köszönhetően a szolgáltatók együttműködésével a GSM-nél is egységesebb és átjárhatóbb, világméretű vezeték nélküli multimédiás hálózat épülhet ki.

A mobilcég kereskedelmi szolgáltatását 2005-ben akkor kezdi meg, ha megfelelő lefedettség mellett a GSM-nél megismert minőség garantálható, emellett kellő számban és választékban rendelkezésre állnak az UMTS készülékek. A társaság közleménye szerint az UMTS elhamarkodott magyarországi bevezetése a Nyugat-Európa számos országában tapasztalható csalódottsághoz vezethet, ezt azonban célszerű elkerülni.

Straub Elek, a Matáv elnök-vezérigazgatója kedvezően fogadta a Nemzeti Hírközlési Hatóság döntését és a T‑Mobile Magyarország Rt. sikeres szereplését az UMTS pályázaton. Ennek kapcsán elmondta: "a T‑Mobile az ügyfelek és a tulajdonosok számára egyaránt még értékesebb megoldásokkal és szolgáltatásokkal léphet piacra hamarosan és az innováció terén betöltött vezető szerepének megfelelően új távlatokat nyit a mobilkommunikációban."

A már üzemelő GSM rendszerbe integrált UMTS révén az ügyfelek minden eddigi szolgáltatást elérhetnek majd, a harmadik generációs rendszernek köszönhetően pedig további alkalmazásokkal, lehetőségekkel tehetik még teljesebbé a mobilhasználatot. Az integrált mobilrendszerben az előfizetőknek arra alkalmas duál (GSM/UMTS) készülék használata esetén nem szükséges tudniuk, hogy egy adott szolgáltatás milyen technológiai platformon valósul meg. A különböző rendszerek közötti váltás "észrevétlen" lesz, változás legfeljebb a sávszélességben és egyes, ehhez kapcsolódó szolgáltatások elérhetőségében lehetséges. Így pl. ha egy szolgáltatás a GSM és UMTS révén is elérhető, akkor az állandó elérhetőség érdekében akár kapcsolat közben is lehetőség lesz a hozzáférési technológiák közötti váltásra.

A T‑Mobile nemzetközi hátterének köszönhetően a GPRS/MMS roaminghoz hasonlóan a kereskedelmi szolgáltatás bevezetésekor számos külföldi hálózaton elérhetővé teszi ügyfeleinek az UMTS-t. A roaming partnerek száma a mozgás és a kommunikáció sza­bad­sága érdekében azt követően folyamatosan bővülni fog.

"Az új tartalomszolgáltatások megjelenése hosszabb távon hatással lesz a médiumokra és a médiafogyasztásra is" -prognosztizálja Sugár András, a T‑Mobile Magyarország Rt. vezérigazgatója, aki hozzáteszi: "a gyors mobil internet, élő videoközvetítések, szórakoztató alkalmazások, fájlcserélők és újszerű kommunikációs formák várhatóan átformálják a hétköznapokat. Jelentős területi lefedettséggel és garantált szolgáltatás minőséggel lehetővé válik vezeték nélküli szélessávú internet és belső hálózatok könnyű elérése. Az UMTS jelentősen felgyorsítja az információs társadalom magyarországi kialakulását."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!