SG.hu

Nokia 3G demonstráció Budapesten

A Nokia látványos bemutató keretében számolt be a 3G technológia lehetőségeiről, a Nokia 3G piaci pozícióiról a Budapesten tartott mai sajtótájékoztatón.


Nokia 6630
A bemutatón a Nokia - saját budapesti 3G teszthálózatát használva - olyan szolgáltatásokat demonstrált, melyekkel a 3G technológia felhasználási területeit a mindennapi életben használható megoldások formájában mutatta be, és tette emberközelivé az üzleti élet vagy a család szereplői számára. A vállalat saját hálózatát és legújabb 3G terminálját, a Nokia 6630-at használva videó hívást, Internet-böngészést, email elérést, valós idejű televíziózást és "on demand streaming-et" mutatott be.

A társaság szerint hatalmas lehetőségek rejlenek a WCDMA 3G-s technológiában. A WCDMA engedéllyel rendelkező szolgáltatók több mint 500 millió 2G-s előfizetővel rendelkeznek, akik majd a 3G-s előfizetők jelentős bázisát alkothatják. Mára már a WCDMA előfizetők száma meghaladta a 7 milliót, és számuk várhatóan egyre gyorsabban nő, hiszen szinte hetente helyeznek üzembe újabb és újabb WCDMA hálózatokat.

2004-ben drámai mértékben növekszik a beindított 3G-s hálózatok és terminálok száma, így ezt az évet az áttörés évének is tekinthetjük a 3G szempontjából. A Nokia eddig három 3G-s készüléket - a Nokia 6650-es, a Nokia 7600-as és a Nokia 6630-as - mutatott be.

A 3G-s hálózatok elindítása is nagyléptékben folyik, az alábbi adatok is ezt igazolják:
  • 40 országban 125 UMTS engedélyt osztottak ki; az engedélytulajdonosok közül 120 a WCDMA-t választotta;
  • 43 üzleti WCDMA hálózatot helyeztek üzembe 2004. július végéig;
  • a tervek szerint több mint 60 WCDMA 3G-s hálózat indul el 2004 végéig;
  • jelenleg a WCDMA előfizetők száma világszerte meghaladja a 7 milliót, ami több mint 4 milliós növekedést jelent 2004 elejéhez képest.

    A Nokia WCDMA megoldását 2001 óta 30 országban több mint 50 szolgáltató teszteli; a világon eddig elindított 50 WCDMA 3G hálózatban 24-nél a társaság 3G technológiáját alkalmazzák. A cég 44 nyilvános WCDMA referenciával rendelkezik. A vállalat célja, hogy a GSM-piachoz hasonló erős piaci pozíciókat szerezzen a 3G-s hálózatok piacán is.
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!