Gyurkity Péter

Bajban az AOL

Az America Online egy év alatt több mint 2 millió előfizetőt vesztett - a vállalat előfizetőinek tábora szeptemberben 22,7 millió főt számlált, ami 646 000-rel kevesebb az előző negyedévi adatoknál, és 2 millióval marad el a tavaly eredménytől.

Az európai előfizetők száma eközben elérte a 6,3 millió főt, ami ugyan nyolcezerrel kevesebb a második negyedévhez képest, mégis valamivel több az elmúlt év hasonló időszakában mért adatnál. A harmadik negyedéves összesítő adatok szerint a vállalat bevétele nőtt, de az összképet lerontja az előfizetői díjakból beszedett összeg csökkenése, ami 52 millió dollártól fosztotta meg a céget.

Szakértők szerint az előfizetői tábor beszűküléséről szóló hírek újabb lökést adhatnak az interneten megindult találgatásoknak, amelyek azután bukkantak fel, hogy a Time Warner - az America Online tulajdonosa - nagyarányú elbocsátásokat helyezett kilátásba. A médiaóriás szóvivője nemrég megerősítette, hogy közel 500 millió dolláros alapot - egyfajta vésztartalékot - hoztak létre és hozzátette, hogy a hamarosan átvizsgálják az AOL európai részlegének 2002 előtt készült könyvelését. Az Amerikai Értéktőzsde Felügyelet és az Igazságügyi Minisztérium ugyanis nemrég közös vizsgálatot indított, amelynek fő célja a könyvelés során elkövetett visszaélések, illetve az éves beszámolók csúsztatásainak felderítése.

Egyesek szerint a külön alap létrehozása azt mutatja, hogy a Time Warner - amely az elmúlt években több alkalommal is összeütközésbe került a szövetségi hatóságokkal - a vizsgálat közeli lezárására számít, és a cég vezetése minden eshetőségre igyekszik felkészülni. "Természetesen szeretnénk, ha minél előbb lezárulna a kormányzat által indított vizsgálat, de eközben teljes erőnkkel azon vagyunk, hogy előbbre vigyük a vállalatot, és hogy megálljuk a helyünket az egyre erősödő versenyben" - fogalmazta meg a vezetés célkitűzését Dick Parsons, a vállalat vezérigazgatója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!