JohnnyCage

Az AOL bepereli a spamküldőket

Az America OnLine a kéretlen reklám e-mailek áradatával jogi úton próbál meg szembeszállni. A társaság a napokban öt pert indított összesen mintegy 12 társaság ellen, amelyek a társaság felhasználóit terhelő spamek döntő részét küldték.

A The Washington Post írása szerint az America OnLine összesen mintegy 10 millió dollár kártérítést, valamint a kéretlen reklámcélú e-mailek továbbításának leállítását követeli a 12 alperes társaságtól. Az öt perből egyet az elmúlt pénteken, négyet pedig hétfőn indított a társaság, áll a lap írásában.

Az America OnLine szerint a 12 alperes összesen mintegy 1 milliárd kéretlen reklám e-mailt, vagyis spam-et küldött szét a társaság által működtetett internetes szolgáltatás felhasználóinak, amelyért az AOL hozzávetőleg 8 millió panaszlevelett kapott. A társaság szolgáltatását jelenleg egyébként mintegy 27 millió amerikai felhasználó veszi igénybe.


Az amerikai felhasználókat egyre jobban bosszantják a kéretlen e-mailek, amelyek a legkülönfélébb termékeket és szolgáltatásokat, köztük szexuális segédeszközöket, fogyasztószereket, illetve "bombabiztos, és villámgyors" meggazdagodási lehetőségket hirdetnek. Az amerikai felhasználók szerint a spam az internetezés legbosszantóbb jelenségévé nőtte ki magát. Egy, a közelmúltban kiadott jelentés szerint 2002-ben az Egyesült Államokban továbbított e-mailek 40 százaléka spam volt. Ez a szám önmagában is igen jelentős, ráadásul gyors növekedési tendenciát mutat az előző évekhez képest.

Az otthoni felhasználók mellett a vállalatok számára is egyre komolyabb problémát jelentenek a spamek, amelyek gyakran átláthatatlanná teszik az elektronikus postafiókokat, és fontos levelek elkallódását okozhatják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mikike #2
    hál isten
  • PetruZ #1
    A hírből kimaradt egy érdekesség: az AOL által tavaly ősszel létrehozott anti-spam-mailcímre (ahová a felhasználók küldhették el a bejelentéseiket) fél év alatt kb. nyolcmillió levél érkezett... :)