Gyurkity Péter

Fizetős szolgáltatások az AOL-től

Jóllehet az azonnali üzenetváltás (instant messaging) elsősorban non-profit jellegének köszönheti népszerűségét, az America Online (AOL) két legújabb szolgáltatása már a vállalati szférát célozza meg.

Az "AOL Instant Messenger" (AIM) üzenetküldő szoftver új változata két fizetős szolgáltatással bővült, amelyek segítségével a programot használók telefonos konferenciát illetve "web meeting"-et szervezhetnek és bonyolíthatnak le. A szolgáltatás díját - amely a résztvevők számától, valamint a konferencia időtartamától függ - mindkét esetben az esemény szervezője köteles fizetni. Az AOL szerint a szolgáltatást igénybe vevő ügyfeleik rengeteg időt és utánajárást spórolhatnak meg, mivel az egyeztetéshez mindössze partnereik AIM címét kell ismerniük. A program új változata a www.aimatwork.com címen tölthető le.

Az ingyenes AIM szoftver eddig mindössze a reklámok révén juttatta némi bevételhez tulajdonosát. Az AOL - amely vezető helyet foglal el az azonnali üzenetváltás piacán - lépésével egyértelműen az üzleti, profitorientált szegmens felé szeretne elmozdulni. Legutóbbi felmérésük szerint az elmúlt hónapban összesen 36 millió felhasználó vette igénybe az üzenetküldő szoftvert, és ebből 14 millió fő a munkahelyéről jelentkezett be.

Mivel az interneten tartott vállalati konferenciák és előadások nagy részét az AIM-en lebonyolított egyeztetés előzi meg, ésszerűnek tűnik az új szolgáltatások integrálása. A telefonos konferencián - amelynek díja 20 dollárnál kezdődik - egyszerre legfeljebb tizenöt meghívott vehet részt. A "web meeting" költsége hétköznaponként 33, míg hétvégén 15 cent. A szolgáltatás jelenleg a szoftver Windows alapú alapú változatain elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #4
    Az IRCNet szervereinek kommunikációkészségét figyelembe véve nem :(
  • gz8 #3
    Nem sokkal egyszerűbb irc-en megbeszélni? Messenger... fujj... :DDD
  • [HUN]PAStheLoD #2
    Mivel az interneten tartott vállalati konferenciák és előadások nagy részét az AIM-en lebonyolított egyeztetés előzi meg, ésszerűnek tűnik az új szolgáltatások integrálása.

    nemhittem hogy védeni fogom a Microsoft Messengert pedig abba már a kezdetek óta elérhető ez a rettentő nehéz implementálhatóságú funkció
  • [HUN]PAStheLoD #1
    36 millió felhasználó vette igénybe az üzenetküldő szoftvert, és ebből 14 millió fő a munkahelyéről jelentkezett be.

    ezt ők honnan tudják? mer elvileg személyes adat .. viszont ha benne van a nemtommilyen szerződésbe amit egy flegma "I Agree" vel elintézett mindenki .. akko' nemszóltam