Berta Sándor

Kisorsolják az AOL-t megkárosító spammer autóját

Április 8-án nem mindennapi nyereményjáték-sorsolást rendez a felhasználói számára az AOL. A különleges rendezvényen a jogerősen elítélt spammer Porschéját sorsolják ki.

Az esemény közel sem nevezhető afféle egy héttel elhalasztott áprilisi tréfának, sőt az amerikai cég mindezt nagyon komolyan gondolja. A különleges rendezvény apropója, hogy az elítélt spammer "több mint egy millió dolláros kárt okozott azzal, hogy kéretlen elektronikus reklámlevelekkel árasztotta el az AOL-t". Az úriember azonban, ahogyan az ilyen esetben gyakran lenni szokott, nem tudja kifizetni a büntetést, illetve a kártérítést. Ezért az internetes szolgáltató lefoglalta a nem mindennapi járgányt és sorsolás útján dönti majd el, hogy ki lehet a Porsche új tulajdonosa.


A Microsoft, az AOL, az Earthlink és a Yahoo együtt harcol a spam ellen

Eddig az AOL csak pénzt fogadott el kártérítésként, többek között ezekből az összegekből fizették az ügyvédek bérét. Ám ebben az esetben kivételt tettek a cégnél, még pedig Randall Boe, az AOL alelnöke szerint azért, mert: "az autónak szimbolikus értéke van". Ő úgy véli: "ez az ember egy spammer, aki gyorsan kereste meg a pénzét, abból vette később az autót. A Porsche Boxter S típusú gépkocsi eddig alig 29 ezer kilométert tett csak meg, az értéke még elméletileg 47 ezer dollár."

Az AOL ugyanakkor, amint azt Boe elismeri, örömét leli abban, hogy a spam-tevékenység gyömölcseit ilyen módon leszüretelje, még hozzá úgy, hogy a spammerek tulajdonát képező ingóságokat továbbadják a károsult ügyfeleiknek. Boe a Washington Postnak elmondta, hogy a jövőben akár házakat és csónakokat is elfogadnak majd, amennyiben a spammereknek nincs már készpénzük a büntetések és a kártérítések kifizetésére.

Az AOL egyébként már eddig is több magánszemélyt és céget citált bíróság elé, akik spam e-mailek küldésével keresik a kiegészítő bevételeiket. Arról azonban nem szól a fáma, hogy a Porsche tulajdonosa az autója elvesztésével megszabadult-e minden fizetési kötelezettségétől.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mice #9
    hát hülyüljek meg ha értem mi ebben a hányingerkeltő

    szerintem meg a spam az undorító. az hogy hazajövök, és a bevásárló üzletek, a bótorüzletek, az anyámtyúkják kéretlenét nekem mindig olvasnom kell ez már szemétség. itt meg ugyanez megy elektromosan.

    milyen alapon szemetelhet bele bárki is az én lakásomba????????

    én még a házát is elvettem volna!
  • Vlala #5
    Ja persze, ilyenekből él meg a MicroFost? Ha ők nem tudják kifizetni a majd' 500 millió eurót az EU-nak, Bill vagyonát is kisorsolják az EU-ba lépők között? Magyarországnak jót tenne!
  • Cat #2
    direkt azért csinálják, hogy legyen médiavisszhang, és
    1. észrevegyék a felhasználók, hogy az aol harcol a spam ellen
    2. a hülye buta userek, akik amugy is megnyitják ezeket, azok ennek nyomán telepítsenek spamszürőt
    3. a spammerekhez is eljut, és azok látják hogy igenis komoly következménye van annak, amit csinálnak