Gege

Az AOL fellép a kémprogramok ellen

Az America Online (AOL) kedden jelentette be, hogy mostantól kémprogramok (spyware) elleni alkalmazással bővíti a vállalat legnépszerűbb online szolgáltatását.

Ahogy arról már több helyen is beszámoltak, az AOL 9.0 Optimized nevű szoftverének újabb verzióinak része lesz a kémprogramok elleni alkalmazás, mely betárcsázásos és szélessávú internet-eléréssel rendelkező felhasználók által egyaránt elérhető. A szoftver egyszerűen leállít minden olyan alkalmazást, melyet a felhasználó tudta nélkül telepítettek a gépre abból a célból, hogy megfigyeljék az illető internetezési szokásait.

A kémprogramok több formája létezik, és a legközelebbi rokona a felhasználót hirdetésekkel megörvendeztető ún. adware. A legtöbb ilyen programot a filmlejátszókban és fájlcserélő programokban találhatjuk. A barátságtalanabb fajta a billentyűleütéseket is loggolja, majd az adatokat továbbküldi. Az elmúlt 3 évben a kémprogramok száma 13-szorosára nőtt, állítja a PestPatrol nevű kiberbiztonsági cég.

A kémprogramok elleni szoftver alkalmazásával az AOL szeretné magát megkülönböztetni a versenytársaktól, ugyanakkor online szolgáltatásainak vonzerejét is növelni kívánja. Éppen időben vezette be a szolgáltatásokat az AOL, mert több millió betárcsázásos internet-előfizetőjét vesztette el az olcsóbb szélessávú megoldások miatt. Csak július és szeptember között 688 ezren pártoltak el a cégtől.

Válaszlépésként az AOL felturbózza online szolgáltatásait: csillogó-villogó grafikával és gazdagabb multimédiás tartalommal szeretné megnyerni a szélessávon szörfözők tetszését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TeszteloPontHu #8
    Úgy igen, de az Origot bárki olvashatja, az Axelero Klub anyagait viszont csak az Axelerósok. Hasonlóan van az AOL-nak is saját anyaga.
  • gz8 #7
    Így jártál
  • Csatti #6
    Amúgy mi közünk nekünk az AOL-hoz itt magyarországon?
  • Csatti #5
    ???
  • ZMAN #4
    Nekem AOL van!!!!Király ajánlom mindenkinek!!!Ha van haverod aki felrakja vagy már van neki akkor lehet bármit cserélgetni!!!!!RULEZZZZZ
  • Cat #3
    inkább mint az origo és az axelero - legalábbis piaci sulyát tekintve
  • TeszteloPontHu #2
    Olyasmi, mint nálunk az Axelero és az Axelero Klub.