Berta Sándor

Hárommilliárd dolláros adomány jótékony célokra

Az összeg nem mindennapi, az adományozó pedig nem más, mint Bill Gates. Az üzletember úgy döntött, hogy a jelenlegi osztalékát, illetve nyereségét - ami nem kevesebb, mint 3 milliárd dollár (!) - a családi alapítványa részére utalja át.

Hasonlóan több más céghez, a Microsoft is némi "kiárusítást" tart, ugyanis dollár milliárdokhoz juttatja hozzá az elkövetkező hetekben és hónapokban részvényeseit és alkalmazottait. Az osztalékfizetés kapcsán azonban sor került egy érdekes bejelentésre is, még pedig Bill Gates részéről. Mint köztudott, a redmondi szoftveróriás társalapítója és első embere szeret adakozni, mondjuk van is neki miből.

"Az adományommal arra a tényre kívánom felhívni a figyelmet, hogy napjainkban az egészségügyben, az oktatásban és az információkhoz való hozzáférés területén az igazságosság elvének érvényesüléséért sokkal többet tehetünk, mint korábban valaha, és aki cselekedni tud, annak ezt meg is kell tennie" - mondta Bill Gates. A Microsoft első emberének felesége, Melinda a nagylelkű adományt ajándéknak nevezte, amely segíthet az alapítványnak abban, hogy folytathassa az eddig megkezdett munkáját és megkönnyíthesse sok ember életét.


A Microsoft egy nemrégiben meghozott döntés értelmében a következő négy esztendőben összesen 75 milliárd dollárt akar szétosztani az alkalmazottak között. Az osztalék 3 dollár részvényenként. Ám hogy mindez megvalósulhasson, a tervet még ősszel el kell fogadniuk a részvényeseknek, és szintén elfogadásra vár az alkalmazottak javadalmazásáról szóló hasonló terv is.

A Bill & Melinda Gates Alapítvány egyébként azon dolgozik, hogy négy területen a világ minél több országában és minél jobban érvényesüljön az igazságosság elve. A négy terület: az egészségügy-egészség, az oktatás-nevelés, a nyilvános könyvtárak és Washington, illetve Oregon amerikai szövetségi államokban a hátrányos helyzetű családok támogatása. Az alapítványt Bill Gates apja, William H. Gates Sr. és Patty Stonesifer vezeti.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Alfa Of NS #16
    Hiaba 3milliard dollar neki az nem annyi, mint nekunk.

    Egyebkent meg vagyonat reszben a gatlastalan uzletpolitikajaval szerezte, szoval van egy kis visszaadja a penzt filingje a dolognak.
  • Güzüke #15
    Minekutána egy hír szerint 7000 fővel fog gyarapodni a MS alkalmazottainak tábora, hatalmas az osztalék és utána ez a hír...szóval, lehetne egy kicsit olcsóbb az összes MS szoftver és ne gépre, hanem személyre szóljon a liszensz, mert röhej, hogy én veszem meg, de a gépeim mennyisége számít. Ezekután ezt hallani, hogy így adakozik...
  • h4x0r #14
    Sztem is yo fej, azok, akik kapjak, biztos nem kerdezik, hogy miert kaptak, imidzsjavitasbol vagy joindulatbol.
  • Lola. #13
    azért van még rajta kivül pár ember (informatikus is) akinek ugyanúgy nem számit pár milliárd, mégsem adakozik!
  • Ceb #12
    És mindemellett a világ leggazdagabb embere, neki már mind1 h 1-2 milliárd ide v oda úgyse tud mit kezdeni vele annyi pénze van!!!
  • ollie #11
    Na ez azért dícséretes BG-től, még ha mindenki utálja is.
  • Lola. #10
    valamelyik segélyszervezet azért csak felszólalna minden évben, hogy jéé, egy névtelen ember megint átutalt nekünk pár milliárd dollárt, vajon ki lehet az? Furcs mód nem hallok ilyeneket a hírekben soha... (arról nem beszélve, hogy a pénzeszsákok, nemigen hagynak ki egy ilyen alkalmat, amivel, ha kicsit is, de csökkenthetik a közutálatot amit az emberek irigysége gerjeszt)
  • TeszteloPontHu #9
    Lehet, hogy adakoznak, csak nem verik nagydobra.
  • Cat #8
    egyetértek, ott van az oracle vezér larry ellison szintén 30-40 milliárdos vagyonnal, vagy a sun vezetője, az miért nem adakozik többmilliárd dollárt el?
  • tajfun #7
    "Az adományommal arra a tényre kívánom felhívni a figyelmet, hogy napjainkban az egészségügyben, az oktatásban és az információkhoz való hozzáférés területén az igazságosság elvének érvényesüléséért sokkal többet tehetünk, mint korábban valaha"
    Lehet kezdeni a szoftverek irrealis aranak csokkentesevel!