Rónai György

Jönnek az USB 2.0 videokártyák

A játékos szellemű, és komolyabb célokat kitűző felhasználóknak ugyan aligha lesz attraktív ajánlat, de segítségükkel bármilyen eszközön, amin van USB 2.0 port, könnyedén megvalósítható akár a többképernyős megjelenítés is.

Egy japán cég igazi egzotikumokat dob piacra. A Telegnosis USB 2.0 VGA adapteren egy D-Sub kimenet található, amelyen át a képernyőt 640x480, 800x600, vagy 1024x768-as felbontásban, 8/16/32 bites színmélységgel hajthatjuk. Az eszköz ugyan nem támogatja a Direct3D-t, tehát a játékosok nem sokra mennek vele, azonban az üzleti, és egyéb célú felhasználók könnyen kibővíthetik vele például a laptopjuk tudását.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Azt egyelőre nem árulták el, hogy milyen grafikus processzor van a Telegnosis eszközében, azonban a méreteit és alacsony fogyasztását tekintve minden bizonnyal egy integrált memóriás mobil grafikus processzorról van szó.

Az USB 2.0 VGA persze nem valószínű, hogy túl nagy szerepet kap majd a high-end PC-kben, ahol a másodlagos kijelzőt is inkább többkimenetes videokártyákkal oldják meg. Miután könnyedén csatlakoztatható PnP eszköz, valószínűleg a számítógép szervizekben is elterjed majd, mivel diagnosztikai célokra is megfelel. Az Akiba PC Hotline szerint a Telegnosis USB 2.0 VGA már 80 dollárért kapható Tokióban, ami várhatóan itthon is 20 ezer forint alatti árat jelent.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Mice #20
  ha belegondolsz viszont gáz esetén tényleg jó, mert nem sok dupla agp-s megoldás mászkál odakint és míg év elején még nekem is volt tartalékban egy pci-om, most már fogam sincs, hogy meg van e még
 • Munch #19
  Szép. De mért spórolnak a burkolattal?
  Muszáj átlaszónak lennie??!
 • Borg #13
  Senki nem is mondta, hogy ez egy komoly kártya :)
  A világ nem csak a high-end megoldásokból áll.
 • Sliders #12
  Szerintem, pedig nem valami nagy szám. Vagy én vagyok maradi na mindegy, ezzel az erővel mindent lehetne kikötni a gépen kivülre. De szerintem egy komoly kártyát ilyen egér burokra hasonlító :) valamiben nem fognak árulni shohasem
 • Borg #11
  Nem minden asztali gépet "használnak" 3D-re (játékra), sőt, a legtöbbet nem.
  Prezentációs célokra, notebookhoz, sőt, megkockáztatom PDA-hoz, mobiltelefonhoz is jó lehet.
 • Ligend #10
  Es meg valami... A videon egy PCI-os S3 Trio64V2/DX kartyat hasznaltak a bemutatohoz. Ugyhogy akar az is lehet a termekben. :-)
 • Ligend #9
  Gondoltam utananezek a kepen lathato NET2280-as chip-nek. Egy jopofa USB to PCI konverter chip-rol van szo. Az lenti oldalon talalhato video demo ajanlott megnezesre. Lehet, hogy csak nekem volt ujdonsag, de tetszik... :-)

  http://www.netchip.com/products/2280.htm
 • toMpEr #6
  Ez a matrox kartyaival mar regota elerheto, szoval valoszinu igen.
 • Flashy #4
  otletnek jo
 • Cat #3
  azt már a processzor nem fogja birni