JohnnyCage

Új területekre összpontosít a Leadtek

A grafikus kártyákat gyártó tajvani cég a jövő évben nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a társaság kiegészítő termékeire, úgymint a különféle kommunikációs eszközök, és hordozható digitális készülékek.

A grafikus kártyáiról ismert Leadtek Research a jövő évben bevételeinek több, mint felét a kiegészítő termékekből fogja szerezni, nem a társaság fő területének számító videókártyákból.

K.S. Lu, a társaság elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a társaság az idei évben még bevételeinek mintegy 65 százalékát szerezte a videókártyákból. A cég 2003-ben mintegy 1,5 millió nVidia alapú grafikus kártyát tudott értékesíteni, amely szám jóval kevesebb a 2002-ben elért 2,2 millió darabnál. Az eladások visszaesését Lu az nVidia Corp. csökkenő piaci részesedésével indokolja.

A Leadtek egyelőre pedig nem tervezi ATI Technologies, illetve más márkájú grafikus processzorok alkalmazását videókártyáiban. Lu azonban optimista, és a jövő évben már hozzávetőleg a tavalyival egyező, 2,2 millió darabos eladásra számít.

Mint a vezető elmondta, a Leadtek igyekszik több lábon állni, ezért a társaság az elkövetkező évben már nagyobb hangsúlyt fektet a cég kommunikációs üzletágára. A kommunikációs üzletág január 1-jével két külön részleggé alakul: A GPS üzletág a globális helymeghatározó rendszerre épülő termékekkel foglalkozik majd, az Audio & Video Communications (AVC) részleg pedig többek között videóátvitelre is alkalmas mobiltelefonokat fog gyártani.

Ami a PC periféria üzletágat illeti, a Leadtek a grafikus kártyák mellett TV tunereket, MP3 lejátszókat, és különböző mobil digitális készülékeket fog gyártani. A cég terveinek megfelelően a grafikus kártyák a teljes bevétel alig felét fogják képviselni 2004-ben. A TV tuner kártyák a bevétel 15 százalékát teszik majd ki, a teljes kommunikációs üzletág pedig további 30 százalékot fog képviselni a jövő évben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!