Spencer

Összefogás az USB flash meghajtók piacán

Több nagyvállalat most összefog egymással annak érdekében, hogy közösen lendítsék előre az akár kulcstartóra is felhelyezhető USB flashmemóriák szekerét.

A Lexar Media, a Samsung Semiconductor és több más cég részvételével megalakult az USB Flash Drive Alliance. Az úgynevezett USB flash meghajtók USB (Universal Serial Bus) interfészen keresztül rendkívül könnyen, akár működés közben is csatlakoztathatók a személyi számítógépekhez, és integrált flashmemóriájuk révén tárolják a rájuk másolt adatállományokat. Az ilyen eszközöket elsősorban PC-PC közötti adatmozgatásra használják, vagyis segítségükkel könnyedén megoldható az otthon végzett munkák munkahelyre történő bevitele, még pedig az oly sokszor elromló és lassú működésű hajlékonylemezek nélkül.

Steffen Hellmold, az USB Flash Drive Alliance elnöke és egyben a Samsung Semiconductor flashmemóriák marketingjével foglalkozó részlegének az igazgatója a bejelentés kapcsán elmondta, hogy az USB flashmemória meghajtók manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a felhasználók körében, azonban sajnos még mindig sokan vannak olyanok, akik nem tudják, hogy tulajdonképpen mire is jók ezen parányi eszközök. Célunk, hogy a felhasználók legszélesebb rétegeit megismertessük az USB flashmemóriákban rejlő lehetőségekkel - nyilatkozta Hellmold, aki szerint örvendetes lenne, ha rövid időn belül minden elektronikai kereskedésen belül megtalálható lenne egy USB flash adattároló szekció.

A Semico piackutató cég felméréseiből kiderül, hogy míg a tavalyi esztendőben világszerte mintegy 5 millió darab USB flash meghajtó talált gazdára, addig idén már nem kevesebb mint 30 millió ilyen terméket adnak el. Szakértők előrejelzései szerint a piaci szegmens az előttünk álló években további rendkívül dinamikus fejlődésen fog keresztül menni, melynek eredményeképp 2007-ben várhatóan már nem kevesebb mint 250 millió USB flashmemória kerül majd forgalomba.

A belépőszintű USB flashmemóriák közül a 128 MB, illetve 256 MB kapacitású modellek jelenleg mintegy 50, illetve 100 dolláros áron kaphatók, a csúcskategóriás, 2 GB-os adattároló kapacitással rendelkező változatok ára pedig 600 és 1000 dollár között mozog. Érdekesség, hogy egyes modelljeiket a gyártók speciális ujjlenyomat felismerő technológiákkal is ellátják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SuperCow #3
    azér 1000 $ már 1 új gép. Nemcsoda hogy nem veszik. nekem sincsen. Amíg drága lesz nem is lesz.