Spencer

Számos új Matrox videokártya várható a közeljövőben

A grafikuskártya-piacon egykor domináns szerepet játszó és az elmúlt időkben meglehetősen nagy csend övezte Matrox Graphics egyes források szerint a közeljövőben hallat magáról, vagyis a vállalat idén számos új termék bejelentésére készül. Amennyiben hinni lehet a pletykáknak, a Matrox Graphics első újdonságai néhány héten belül bemutatkoznak.


A Tweak PC német weblap értesülései szerint a Matrox Graphics talán még ebben a hónapban le fogja rántani a leplet a közelmúltban óriási felhajtás közepette bejelentett Parhelia grafikuskártyák ráncfelvarrt új változatáról, mely elsősorban AGP 8x-os interfészéről, illetve 128 MB memóriájáról ismerszik meg. Azzal kapcsolatban egyelőre nincsenek információink, hogy ezen újdonságát a gyártó pontosan mely piaci szegmensbe szánja, azonban tudni lehet, hogy a kártyán helyet kap egy TV-kimenet, ami arra enged következtetni, hogy egy elsősorban otthoni felhasználásra ajánlott termékkel van dolgunk. A Tweak PC ezenkívül úgy tudja, hogy a Matrox Graphics valamikor idén nyáron mutatja majd be azt az újgenerációs grafikus processzorát, mely alapjaiban véve a két évvel ezelőtt bejelentett Parheliára épül, a vállalat első teljesen új grafikuschipjére azonban feltehetően egészen a jövő év közepéig várnunk kell.

A Matrox Graphics 2004 elején vásárolta meg a Netsys Software-féle nSys PCI Express nVS ellenőrző eszköz licenceit, mely eszközt a vállalat munkatársai a különböző chiptervezési munkálatokban használják. Az nSys PCI Express nVS komoly segítséget nyújt a már meglévő grafikus processzorok és az új PCI Express interfész összeházasításában. A speciális eszköz révén már azelőtt felfedezhetők a kisebb hibák, hogy az első félvezető prototípusok gyártására sor kerülne, ami jelentős pénz- és időmegtakarítást jelent. A közeljövőben megjelenő Matrox Graphics termékek esetében kiemelt fontossággal bír majd a PCI Epxress interfész, nyilatkozta az üggyel kapcsolatban David Chiappini, a vállalat fejlesztési részlegének igazgatója, majd hozzátette, hogy már az idén elérhetők lesznek a piacon a cég első PCI Express x16 felületű új termékei.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Yfel #14
    Attól függ, hogy milyen kártyákról beszélsz. A framegrabberek nem videokártyák hanem nagysebességű-nagyfelbontású digitális kamerákból jövő képek feldolgozására valók (mint pl 6Mpixel 18Fps; 4Mpixel 30Fps; 1Mpixel 150Fps stb... próbáld Firewire vagy USB2-n lekapni és meglátod, hogy miért van a Matrox kártyákra szükség :o)

    Y
  • arty #12
    a prof. felhasznalast hogyan kell erteni ? :) tehat egy kartya, ami szart se tud 3dben, az mar professzionalis ?

    a penz az olcso kartyakban van, nem a nehany darabos csucsszeriakban ...

    MATROX R.I.P.
  • Troll #10
    A Mac-ben viszont ATI van, és az sem olyan rossz. Korábban voltak Mac kompatibilis Matrox kártyák (pl. G200).
    Most is csak annyiról van szó, hogy a két cég nem működik együtt. Amúgy valószínt csak a drivert kéne megírnod, és működne a dolog.
  • Yfel #8
    Én a Matrox és Coreco Framegrabbereket használom a munkahelyi kameráinkkal... igaz, hogy azok 1500-10000$ig vannak árban. Ebben van a pénz nem a videokártyák piacán :o)

    Y
  • cSuwwi #7
    A matrox kártyák 2d-ben voltak mindigis erősek. A G400, 450, 550-ben pedig hardveres DVD támogatás van... :)
  • deep #6
    Bizony, ez így van.Egy fotós cimborám is a Matrox-ra esküszik.Az utómunkákat gyönyörűen lehet kivitelezni vele.
  • artschi #4
    Ja, és a maga idejében játékra is tökéletes volt!
  • artschi #3
    A régi Matrox-os időkben G400-am volt, és a mai napig használom (igaz, az irodában), de kiadványszerkesztésre a legtökéletesebb kártya.
  • [NST]Cifu #1
    Még mielött valaki felrója a Matrox-nak, hogy elavult, tudni kell, hogy a Matrox a Parhelia visszafogott sikerei után úgy döntött, hogy első sorban a professzionális felhasználókat célozza meg (ahol elég szép eredményeket tudhat magáénak).