Rónai György

A Matrox elhalasztotta a PCI Express termékei bevezetését

A grafikuskártya-ipar feltehetően leglomhább tagja, a Matrox Graphics bejelentette, hogy a PCI Express termékei nem látnak napvilágot ezév vége, vagy jövő év eleje előtt. A kanadai cég szóvivője szerint biztos, hogy a negyedik negyedév előtt be sem jeletenek PCI Express grafikus kártyákat.

Korábban a Matrox már megkapta az nSys PCI Express nVS ellenőrző eljárásaira a licenszeket. A Matrox mérnökei a PCI Express nVS segítségével ellenőrzik a PCI Express grafikus kártyák korrekt működését az interfészen. Az eszköz abban segít, hogy a potenciális hibákat még az úgynevezett "pre-szilícium" ellenőrzések során kiszűrjék.


2003 folyamán a Matrox képviselői még azt mondták, hogy még a 2004-es évre egy "új termék" van betervezve. Most azonban hogy már a Windows Longhorn kompatibilis számítógépekbe is jó legyen majd a grafikus kártya, nem csak a PCI Express x16-ot kell megvalósítani, hanem sokkal inkább a követelménynek számító hardveres Pixel Shader 2.0-t. Mióta a cég 2 évvel ezelőtt piacra dobta a Parhelia vizuális processzorait azóta nem nagyon hallatott magáról. A megoldás sem teljesítményben, sem tudásban nem jelentett konkurenciát a rivális gyártók termékeinek, noha előbb jelent meg azoknál. A Parhelia egyetlen előnye talán, hogy "viszonylag" megfizethető áron biztosít három képernyős megjelenítést.

A Matrox Graphics egyébként a Matrox Electronic Systems leányvállalata, ami főleg a digitális videofeldolgozásban, képalkotásban, és orvosi célú számítógépes grafikai megoldásokban érdekelt. A cég már annakidején is inkább a professzionális 2D piacra szánta a kártyáit, de egyes értesülések szerint jelenleg is többségében olyan termékek állnak fejlesztés alatt, amelyek a kizárólag 2D-ben dolgozó mérnökök, és fejlesztők piacát célozzák meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Alfa Of NS #2
    Doom3-at a Matroxra!
  • SoDI--- #1
    le a technikai fejlődés ellenségeivel! ;)