Rónai György

Fujitsu Stylistic ST5000 TabletPC

A Fujitsu bemutatta legújabb TabletPC modelljét, amelyet olyan TFT képernyővel láttak el, ami erős napfényben is tisztán látható képet mutat. Az új Reflective Front-Light TFT panel a ráeső fényerősség függvényében erősíti fel saját háttérvilágítását, így ideális lehet a szabadban dolgozó embereknek.

A Fujitsu szerint az új 10,4 inches XGA bel- és kültéri képernyő - amely "csupán" 200 dollárral kerül többe a hagyományosnál - jelenleg a piac legmodernebb, és ilyen kültéri célra a legalkalmasabb kijelzője. A Reflective FL technológia révén a szövegek és grafikák közvetlenül ráeső, erős napsütésben is tisztán láthatóvá válnak a képernyőn. A szabadban a napfény függvényében a panel automatikusan felerősíti fényerejét, ha pedig szobában használjuk manuálisan állíthatjuk azt.

Az ST5000 szíve egy 1GHz-es ULV Intel Mobile Pentium M processzor, amelyet alaphelyzetben 256 MB, de maximum 2 GB 333 MHz-es DDR memória egészíthet ki. 40, vagy 60 GB-os ütés és rezgéscsillapított merevlemezt kaphat, az akkumulátora pedig egy 6 cellás lítium-ionos, amely 4400 mAh kapacitásával a TabletPC-t nagyjából 5 órán át képes életben tartani.

A csúcskategóriát képviselő, 2249 dolláros TabletPC-ből nem hiányoznak a kommunikációs megoldások sem. Van benne Gigabit Ethernet, modem, Wi-Fi 802.11a+b/b/g, Intel PRO/Wireless 2200 BG, 2 USB 2.0, egy IrDA 1.1, és még egy FireWire csatlakozó is. Képes fogadni Type I és II PC kártyát, SmartCardot, MemorySticket és SD kártyát is. A készülék a Microsoft Windows XP TabletPC Edition operációs rendszert használja, és jár hozzá a Microsoft Office OneNote 2003 irodai szoftvercsomag is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!