Spencer

Újgenerációs Tablet PC-k a láthatáron

A Microsoft Windows XP Tablet PC Edition nevezetű speciális operációs rendszere hamarosan egyéves születésnapját fogja ünnepelni, ennek kapcsán pedig a nagyobb számítógépgyártó cégek vadonatúj Tablet PC modellekkel fognak előrukkolni.

Első körben a Hewlett-Packard fogja lerántani a leplet a HP Compaq Tablet TC1100 típusjelzésű legújabb Tablet PC-jéről, nem sokkal ezt követően pedig az Acer is piacra fogja dobni nagy kijelzős Tablet PC újdonságát.

A Tablet PC projekt indulásakor a Microsoft nem meglepő módon óriási reményeket fűzött a platforma épülő újgenerációs hordozható számítógépek sikeréhez, a piackutató cégek viszont nem osztották a redmondi vállalat lelkesedését. Most már tudjuk, hogy mindkét fél tévedett, hiszen bár a Tablet PC-ből nem lett kirobbanóan népszerű termék, azt sem lehet elmondani róla, hogy az elmúlt hónapokban a kutya sem vásárolt ilyen eszközöket. Az IDC piackutató cég legfrissebb jelentése szerint a számítógépgyártók alapvetően elégedettek a Tablet PC-s eladási mutatóikkal, éppen ezért az elkövetkezendő hetekben-hónapokban folyamatosan új modellekkel fognak előrukkolni.


Bill Gates kezében egy Tablet PC-vel

Elmondható, hogy a legtöbb gyártó a korábban bemutatott Tablet PC modelljeit újítja fel, ez alól azonban kivételt jelent például az Acer, mely cég egy teljesen új Tablet PC-vel kíván megjelenni a piacon. Az Acer újdonsága óriási méretű, 14 colos képátlójú folyadékkristályos kijelzőt tudhat magáénak és a mai trendnek megfelelően elforgatható billentyűzettel rendelkezik. Ismeretes, hogy a manapság forgalomban lévő Tablet PC-k túlnyomó többsége 10,4 colos, vagy 12,1 colos kijelzővel rendelkezik, vagyis e tekintetben az Acer közeljövőben debütáló új modellje előnyt fog élvezni a konkurens termékekhez képest. Az Acer TravelMate C300 típusjelzésű, 2299 dolláros árú számítógépben egyébként többek közt egy 1,5 GHz-es Intel Pentium M processzor, 512 MB memória, valamint egy 40 GB kapacitású merevlemez fog szolgálatot teljesíteni.

A Hewlett-Packard féle Compaq Tablet TC1000 az Acer új modelljéhez képest visszafogottnak nevezhető, hiszen kijelzője csak 10,4 colos képátlóval rendelkezik. Az 1849 dolláros alapárú HP újdonságban egyébként a korábbi TC1000-es modelltől eltérően nem Transmeta, hanem Intel gyártmányú processzor lelhető majd fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!