Spencer

Érkezőben a Fujitsu új Tablet PC-je

A Fujitsu hamarosan piacra dobja legújabb Tablet PC számítógépét, mely elődjénél gyorsabb processzort, nagyobb méretű kijelzőt és nagyobb tárolókapacitású merevlemezt tudhat magáénak.

A Stylistic ST5000 típusjelzésű újdonság konkrét bejelentési dátuma egyelőre ismeretlen, mint ahogy magáról az eszközről sem a Fujitsu munkatársai beszéltek, hanem az FCC (Federal Communications Commission) internetes oldalain jelentek meg róla különböző információk. A Fujitsu szóvivője az üggyel kapcsolatban semmit nem kívánt mondani.

A Stylistic ST5000 a Fujitsu harmadik Tablet PC-je lesz, mely a hagyományos Tablet PC kialakítású Stylistic ST4000, illetve a notebook vonalakat is felmutató Stylistic ST3000 örökébe fog lépni. Utóbbi két modell közül az ST4000-es verzió a Microsoft-féle Windows XP Tablet PC Edition operációs rendszer debütálásával egy időben jelent meg a kereskedelmi forgalomban, az ST3000-es modellről pedig idén szeptemberben mutatták be a cég képviselői.

Az FCC weboldalán megjelent információk alapján elmondható, hogy a vadonatúj Stylistic ST5000 számos tekintetben előrelépést jelent a közvetlen elődmodellhez, vagyis a Stylistic ST4000-hez képest. A Fujitsu az ST5000-es modell processzora esetében az Intel ultra-alacsony feszültségigényű Pentium III M mikrochipje mellett tette le a voksát, csakúgy, mint a közelmúltban az ST4000 esetében, azonban lényeges különbség, hogy az újabb Tablet PC-ben már nem 933 MHz-es, hanem kereken 1 GHz-es frekvencián üzemel az említett processzor. Memória tekintetében nem történt változás, vagyis maradt a 256 MB-os méret, ezzel szemben a Stylistic ST4000-ben alkalmazott 30 GB-os merevlemez a Stylistic ST5000-ben már egy 40 GB kapacitású winchesternek adta át a helyét. Fontos változás, hogy míg az elődmodell 10,4 colos képátlóval rendelkező folyadékkristályos kijelzővel rendelkezett, addig a Stylistic ST5000 már egy 12 colos képátlójú, 1024x768 pixeles (XGA) felbontású TFT LCD kijelzőt tudhat magáénak.

A Fujitsu legújabb Tablet PC-je 22x32,5x2,3 centiméteres méretű, vagyis némileg hosszabb, mint az ST4000-es modell, az egy feltöltéssel elérhető használati ideje pedig a gyári adatok szerint mintegy öt óra. A PC Card, Secure Digital, valamint Smart Card kártyákkal bővíthető, USB 2.0 kompatibilis Stylistic ST5000 ára egyelőre ismeretlen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!