Spencer

Jönnek az elérhető árú Tablet PC-k

Minden jel arra mutat, hogy szépen lassan elérkezik az olcsó Tablet PC-k ideje, ugyanis a kínai székhelyű TDV Vision Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában hamarosan megkezdi egy rendkívül kedvező árú, 900 dolláros Tablet PC újdonság forgalmazását.

Mint ismeretes, a Tablet PC-k olyan újgenerációs hordozható számítógépek, melyek rendkívül vékonyak, könnyűek, és érintőképernyőjükre akár kézírással is lehet írni. A Tablet PC projektet 2002 végén a világ legnagyobb szoftvercégeként jegyzett Microsoft indította útjára, még pedig a Windows XP Tablet PC Edition operációs rendszer bejelentésével.

Az elmúlt időkben számos olyan Tablet PC került forgalomba, mely elforgatható billentyűzete révén akár hagyományos notebookként is használható. Az Acer, a Toshiba és egyéb nagyvállalatok kínálatában elsősorban azért tűntek fel ezen modellek, mert a cégek azt vették észre, hogy a felhasználók egyrészt idegenkednek a kézírást felismerő technológiáktól, másrészt pedig nincsenek tökéletesen megelégedve azok teljesítményével. Lényeg a lényeg, a Tablet PC-k a korábbi előrejelzésekkel ellentétben a gyártók elképzeléseinek megfelelő mennyiségben találtak gazdára, azonban igazán széles körben történő elterjedésüknek a mindeddig magas ár gátat vetett.

Általánosságban elmondható, hogy egy nagyjából azonos tudású notebook és Tablet PC közül az utóbbi több száz dollárral többe kerül, vagyis jelenleg elég nehéz 1600-2300 dollárnál olcsóbb Tablet PC-ket találni a piacon. A kínai TDV Vision most azonban bejelentette a világ egyik legolcsóbb Tablet PC-jét, a mindössze 900 dollárba, vagyis mintegy 210 ezer forintba kerülő V800XPT-t. Csodákra természetesen a kínaiak sem képesek, vagyis az alacsony ár nem túl nagy teljesítményű, nem túl széles szolgáltatási körű hordozható számítógépet takar. A V800XPT-ben konkrétan egy 800 MHz-es működési frekvenciával rendelkező Transmeta Crusoe processzor, 128 MB memória, egy 30 GB kapacitású merevlemez, valamint egy mindössze 8,4 colos képátlójú folyadékkristályos kijelző kapott helyet. Említésre méltó, hogy a piacon jelenleg már a 14 colos képátlójú Tablet PC-k sem ritkák, igaz ezen modellek ára jelentősen magasabb 900 dollárnál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!