Spencer

A Sharp bejelentette első Tablet PC-jét

A Sharp munkatársai bejelentették a cég első Tablet PC-jét, mely pillanatok alatt hagyományos hordozható számítógéppé alakítható eszköz mind Japánban, mind a világ egyéb régióiban várhatóan két hónapon belül megvásárolható lesz. A hangzatos, PC-TN1-H1W Mebius Muramasa nevet viselő Sharp újdonság érdekessége, hogy az Intel idén tavasz elején bemutatott vezeték nélküli Centrino platformjának szerves részét képező Pentium M mikroprocesszor köré épül.

Az első Sharp gyártmányú Tablet PC-ben egy 1,1 GHz-es működési frekvenciával rendelkező Pentium M processzor teljesít szolgálatot, ezenkívül pedig többek közt 256 MB memória, egy 30 GB kapacitású merevlemez, valamint egy 12,1 colos képátlójú, 1024 x 768 pixeles felbontású TFT (Thin Film Transistor) LCD is az újdonság részét képezi. Első Tablet PC-je esetében a Sharp a konkurens gyártók többségének példáját követte a tekintetben, hogy az újgenerációs hordozható számítógép kijelzője 180 fokkal elforgatható, ily módon az eszköz mind a hagyományos, billentyűzetes notebookokra, mind az újfajta Tablet PC-kre vágyó felhasználók igényeit képes kielégíteni. Hasonló kialakítású, illetve méretű Tablet PC-t a közelmúltban többek közt az Acer, illetve a Toshiba mutatott be. Az 1,9 kilogramm tömegű Sharp Tablet PC a gyártó állítása szerint egy feltöltéssel akár több mint öt órán keresztül is használható, ára pedig 2200 dollár, vagyis mintegy 486 ezer forint körül fog alakulni.

A japán gyártó munkatársai ezzel párhuzamosan három vadonatúj, Mebius Muramasa sorozatú hagyományos notebookról is lerántották a leplet. Ezen újdonságok közül talán a PC-MM1-3AA típusjelzésű modell tarthat számot a legnagyobb érdeklődésre, melyben egy kereken 1 GHz-es működési frekvenciájú Transmeta Crusoe TM5800-as processzor található. A közismerten alacsony fogyasztású mobil chip az alapcsomag részét képező akkumulátorokkal 3,6 órás, az extra nagy kapacitású akkumulátorok révén pedig nem kevesebb mint 11 órás működési időt tesz lehetővé. A kiszereléstől függően 0,95-1,22 kilogramm tömegű új Sharp notebook kezdőára 1500 dollár, vagyis megközelítőleg 331 ezer forint lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bradley #3
    Szerintem van benne ráció! Gondolj, csak bele, az ember mindig is ugy olvasott, hogy az ölében vagy a kezében volt az olvasnivaló. Hosszútávon, online ujságok, stb, szerintem van rációja. Reggel bekapcsolod, betöltöd a kedvenc online ujságodat, közben megreggelizel, és elindulsz melóba. Gondolj, bele, mennyivel könnyebb ezt használni a budi, mint a laptopot ;)))
  • Lacc #1
    Nem nagyon értem miért kell erőltetni ezt a Tablet PC dolgot... Nem hiszem hogy olyan népszerűvé fog válni. Az még ok, hogy a kórházakban meg bánomisén még hol hasznát veszik, de nem akkora ez a torta, hogy n+1 gyártó is hozza a saját cuccát.