Spencer

Tablet PC és Pocket PC fejlesztések

A Microsoft által rendezett Professional Developers Conference nevű rendezvényen bemutatták a Tablet PC operációs rendszer legújabb verzióját, valamint szó esett a Windows Mobile alapú kéziszámítógépek új szolgáltatásairól. A redmondi székhelyű mamutvállalat munkatársai elmondták, hogy a jelenleg forgalomban lévő, 320 x 240 pixeles felbontású folyadékkristályos kijelzővel szerelt Pocket PC-k hamarosan átadják majd a helyüket az újgenerációs, immár 640 x 480 pixeles (VGA) felbontású kijelzővel szerelt kéziszámítógépeknek.

Irwin Rodrigues, a Microsoft Mobile Devices Division vezető termékmenedzsere kiemelte, hogy a következő generációs Pocket PC-k esetében lehetőség nyílik majd választani, hogy a programok a kijelzőn vízszintes, vagy függőleges módban fussanak. Rodrigues utalt arra, hogy az új Pocket PC-s fejlesztő eszközöknek köszönhetően a jövőben minden eddiginél könnyebb lesz egy-egy asztali számítógépes alkalmazás kéziszámítógépekre történő átültetése. A Microsoft mindent meg kíván tenni annak érdekében, hogy a szoftverfejlesztők a lehető legkönnyebben fejleszthessenek alkalmazásokat a Windows Mobile alapú kéziszámítógépekre, illetve okostelefonokra - nyilatkozta Rodrigues, majd hozzátette, hogy a Microsoft ennek érdekében elindította Mobile2Market nevezetű projektjét. A projekt keretein belül a fejlesztőknek fizetniük kell azért, hogy a Microsoft letesztelje és hitelesítse alkalmazásaikat, melyek ezt követően felkerülhetnek a hivatalos Windows Mobile szoftverlistára.

Jim Allchin, a Microsoft Windows Platform Group alelnöke a rangos rendezvényen bemutatta a Windows XP Tablet PC Edition operációs rendszer legújabb verzióját. A jelenleg Lonestar fejlesztési kódnevet viselő szoftver a vállalat ígéretei szerint valamikor a jövő esztendő első felében fog elkészülni. Az új Tablet PC operációs rendszer jelentős mértékben továbbfejlesztett kézírás felismerési szolgáltatásokat fog felvonultatni - nyilatkozta Allchin, aki elmondta, hogy a cég fejlesztői a szoftver lényegében minden egyes elemét átdolgozzák.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • whitehawk #1
    Szeretnék egy PocketPC-t de sajnos az összeshez adnak dózert, amit meg nem akarok, meg csak + pénz. Professzionális fejlesztés és a Microsoft.... hát ez is csak vicc lehet :D