Spencer

A közeljövő új LCD és plazmatelevíziói

Nagyobb képátló, nagyobb fényerő, vezeték nélküliség - többek közt ezzel kecsegtetik a vásárlókat a Samsung, az LG Electronics és a Sharp legújabb LCD és plazmatelevíziói.

Jelen pillanatban a dél-koreai Samsung kínálatában lelhető fel a legnagyobb méretű plazmatelevízió, a nem kevesebb mint 80 colos képátlóval rendelkező HPP8071 típusjelzésű modell. A 90 kilogramm tömegű és mintegy 11,5 centiméter vastag televíziós készülék egyelőre nem kapható kereskedelmi forgalomban, azonban megjelenésekor várhatóan 30 ezer dollárba, vagyis mintegy 6,3 millió forintba fog kerülni. A többek közt HDTV tunerrel is felvértezett újdonság vásárlói feltehetően elsősorban kaszinók és a katonaság lesznek. A televíziós készülék 70 colos képátlóval rendelkező változata várhatóan az év végén jelenik meg a piacon és nem lesz sokkal olcsóbb, mint bátyja. A Samsung egyébként áprilisban több 42, illetve 50 colos plazmatelevízió újdonságot is be fog mutatni, még pedig szinte "baráti", 4000-9000 dolláros áron.


Az LG Electronics az idei esztendő utolsó negyedévében kívánja forgalomba hozni 76 colos képátlójú plazmatelevízióját, mely újdonság ára egyelőre ismeretlen. A 2,07 megapixeles készülék 1920 x 1080 képpontos felbontással rendelkezik, vagyis segítségével a lehető legjobb minőségben élvezhetők a nagyfelbontású televíziós adások. A televízió mindössze 8,3 centiméteres vastagsága ebben a méretkategóriában egyébként világrekordnak számít. A dél-koreai gyártó ezt megelőzően valamikor az év közepén dobja majd piacra 71 colos plazma TV-jét, mely a csúcsmodelltől eltérően nem rendelkezik majd HDTV tunerrel.


A Sharp a nyár folyamán leplezi majd le 45 colos képátlójú legújabb LCD televízióját, az LC45G1U-t. A mindössze 7 centiméter vastag készülék 1920 x 1080 pixeles felbontással rendelkezik és a HDTV tuner sem hiányzik belőle. A vállalat a későbbiekben 26 és 37 colos méretű új LCD tévéket is be kíván vezetni a piacra, az árazásról azonban egyelőre nincsenek információink. A Sharp ezenkívül nagy jövőt szán a 15 colos képátlójú Aquos hordozható LCD televíziónak, mely 1800 dolláros modell vezeték nélküli hálózaton keresztül veszi a kép- és hangjeleket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)