Spencer

Érdekes televíziós újdonságok a Sharptól

A Sharp vadonatúj televíziós készüléket jelentett be, így többek közt egy PVR (Personal Video Recorder) szolgáltatásokkal rendelkező modellt, valamint a világ első, akkumulátorról üzemelő, vezeték nélküli digitális folyadékkristályos TV-jét.

Az Open Aquos sorozatú LCD televíziók érdekessége a különböző memóriakártyák fogadására alkalmas bővítőhely, illetve az az 5 GB adattároló kapacitással rendelkező integrált merevlemez, melynek köszönhetően a TV akár digitális videofelvevőként is használható. Az LC-20PX1U típusjelzésű modell 20 colos képátlóval és 1900 dolláros, vagyis mintegy 400 ezer forintos árcédulával rendelkezik, a kereskedelmi forgalomban pedig várhatóan áprilisban fog megjelenni. Ezt követően májusban esedékes a 15 colos képátlójú, LC-15PX1U típusjelű második modell piaci debütálása, mely 1400 dollárba, vagyis mintegy 295 ezer forintba fog kerülni. Mindkét változat a Sharp-féle Advanced Super View folyadékkristályos, 4:3 képarányú panelra épül.

Az Open Aquos televíziók bővítőhelyeibe többek közt Wi-Fi kártyákat is be lehet helyezni, ennek köszönhetően pedig a televíziós készülékek az otthoni hálózatokra is könnyedén csatlakoztathatóak lesznek, és rajtuk is megtekinthetők lesznek a PC-ken megosztott multimédiás tartalmak. A bővítőhelyekbe ezenkívül különböző memóriakártyákat is be lehet rakni, a televízió képernyőjén pedig megtekinthetők a kártyákon tárolt digitális fényképek. Apró érdekesség, hogy az Open Aquos televíziók beépített mikrofonnal is fel vannak vértezve, így akár hangrögzítésre is alkalmasak.

A Sharp másik újdonsága nem más, mint egy a lakásban könnyedén hordozható, mindenféle vezetékektől mentes LCD televízió. A készülékhez jár egy speciális bázisállomás, mely 802.11b vezeték nélküli hálózaton keresztül látja el videoanyaggal a hordozható televíziót, még pedig mintegy 30 méteres körzeten belül. A TV nagy kapacitású lítium-ion akkumulátorai a gyártó állítása szerint egyetlen feltöltéssel háromórás használatot tesznek lehetővé. A 15 colos képátlójú Sharp LC-15L1U-S februárban 1800 dolláros áron debütál majd a kereskedelmi forgalomban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sub #2
    háromórás használat??? lolller!!!
    Ha a Király Visszatért-et akarom nézni akkor lehet tölteni film közben. ááá ez szär!
  • Darth Sith #1
    15colos TVé???? milyen kicsi az má? :)