Spencer

Egyre népszerűbbek az újgenerációs TV-k

A folyadékkristályos, illetve plazmakijelzős televíziós készülékek egyelőre meglehetősen kis piaci részesedéssel rendelkeznek, azonban ezen TV-k népszerűsége egyre dinamikusabban növekszik, főleg a nagy képátlós televíziók szegmensében - derült ki azon a Flat Information Displays nevezetű szakmai konferencián, melyet az iSuppli/Stanford Resources piackutató cég támogatásával rendeztek meg.

Az idei immár a huszadik ilyen rendezvény volt és a korábbi évektől eltérően idén már nem csak a számítógépes monitorokról, notebook kijelzőkről és kéziszámítógép LCD-kről volt szó, hanem e mellett az újgenerációs televíziós technológiák is számos előadás központi témáját képezték.

Az egyik legérdekesebb előadást Scott Edwards, a Gateway fogyasztói elektronikus eszközök fejlesztésével és gyártásával foglalkozó részlegének alelnöke tartotta, aki beszéde előtt azzal adta meg az alaphangot, hogy levetített egy rövid videóanyagot, melyen egy a hagyományos katódsugárcsöves készülékét baltával szétverő embert lehetett látni. Edwards előadásában hangsúlyozta, hogy a lapos kijelzők a közeljövőben várhatóan az élet számos területén, több új felhasználási környezetben felbukkannak majd, vagyis ezen eszközök a nappalik és a dolgozószobák után a fürdőszobákat, a konyhákat és az otthonok egyéb helyiségeit is meghódítják majd.


Gateway Media Center PC 42 colos plazmakijelzővel

Riddhi Patel, az iSuppli/Stanford Resources egyik vezető elemzője elmondta, hogy szinte biztosra vehető, hogy a televíziós készülékek piacán a hagyományos katódsugárcsöves modellek dominanciája az évtized végéig ki fog tartani. Patel előrejelzései szerint 2007-ben várhatóan 200 millió televíziót fognak forgalomba hozni világszerte és ezen készülékek közül mintegy 160 millió a jó öreg katódsugárcsöves megoldásokra fog épülni. Ez elsősorban annak "köszönhető", hogy a folyadékkristályos, illetve plazmakijelzős televíziók és a katódsugárcsöves TV-k ára közötti szakadék az elkövetkezendő esztendőkben nagyon lassan zsugorodik majd. 2007-ben egy átlagos katódsugárcsöves TV 200 dollárba, egy projektoros televízió 800 dollárba, egy LCD, vagy plazma TV pedig mintegy 1500 dollárba fog kerülni - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Patel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tom3 #7
    en mar lattam 2millio ert MediaMarkt LCD
    nem tudom milyen nagy de falrarakhato(A tv alvanyosok nagyobbnak nesztek ki!)
  • RangeR #6
    Na,majd ha 100ezer lesz,akkor visszatérünk rá.
  • Cat #5
    jó ha tudod, hogy 600ezerért kapsz egy 93 centis plazmatévét
  • CSOCSO #4
    65 colos projekoro tv rulzik..kb 600 ezer.. ennyiért egy 10 centiz plazmát se kapsz...
    nekünk 116 os tv-nk volt.. hát bőven elég.. nem adnék ki milliokat egy 40 colos plazmár
  • Chappy #1
    Lehet népszerű és olcsóbb!!!
    Nekünk előbb 21colos monitorunk lesz!!!