JohnnyCage

Seagate: új merevlemez a digitális videófelvevőkhöz

A merevlemezgyártó Seagate egy olyan merevlemezes meghajtót jelentett be, amely egy új szabványon keresztül támogatja a videó adatfolyamok kezelését.

A Seagate Technology a társaság közleménye szerint nyolc DVR (digitális videófelvevő) gyártónak szállítja az új meghajtókat, beleértve a Toshiba-t, a Thomsont, a Sony-t, és a Pioneert is. Az új Seagate merevlemezek azt az új ATA adatfolyam kezelő szabványt támogatják, amelyet a T13 bizottság fogadott el az év folyamán. A merevlemezgyártók, beleértve a Seagate-et is, korábban saját, egymással inkompatibilis megoldásokat alkalmaztak a videó adatfolyamok továbbításának zökkenőmentessé tételére.

"Ügyfeleink azt mondták, hogy a jövőben nem akarnak különféle, egymással inkompatibilis megoldások közül választani, hogy biztosítani tudják a videó adatfolyamok megbízható, zökkenőmentes rögzítését, és visszaolvasását a merevlemezekre épülő digitális videófelvevőkben" - áll a Seagate közleményében.

A merevlemezre épülő DVR készülékek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy felvegyenek egy TV műsort, miközben egy másikat néznek, vagy akár leállítsanak, majd a leállítás pontjától folytassanak egy élő műsort. A személyi számítógépekhez készített merevlemezek azonban egyáltalán nem optimálisak a videók rögzítésére, mivel bizonyos hibajavító, és egyéb folyamatok lelassítják az adatátvitel sebességét, és fennakadást okozhatnak a videóadatok rögzítésében, közölte a Seagate.

A Seagate szerint az új meghajtók nem csak a DVR-ekben, de számos további szórakoztatóelektronikai eszközben, például digitális zenelejátszókban is ideális megoldásnak számíthatnak.

A Seagate Technology mellett a Maxtor, és a Western Digital is gyárt kifejezetten szórakoztatóelektronikai eszközökhöz fejlesztett merevlemezeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #1
    ha a hibajavítást mint problémát emlegeti valaki az nem biztos hogy jó marketinges!
    És a Serial ATA bőven elég lenne de azért biztos szükség volt új szabványokra..