Spencer

Microsoft technológiájú varrógép és nyerőautomata

A Microsoft legfrissebb ütemtervéből kiderül, hogy a világ legnagyobb szoftvercége hamarosan a kaszinókban megtalálható játékautomaták, illetve a varrógépek piacán is szeretné megvetni a lábát.

A Microsoft munkatársai szakmai rendezvényen bemutattak többek közt egy Windows CE.Net operációs rendszerrel működő high-tech varrógépet, illetve egy a Windows XP egyszerűsített verziójával üzemelő szerencsejáték automatát, ezenkívül pedig néhány - Microsoft technológiákon alapuló - ipari robotról és MP- lejátszóról is szó esett a bemutatón.

Scott Horn, a Microsoft beágyazott (embedded) termékek fejlesztésével foglalkozó részlegének marketing igazgatója a vállalat redmondi székhelyén megrendezett bemutatóján arról beszélt, hogy a Microsoft a közeljövőben számos új, jelentős bevételi forrásokkal kecsegtető piaci szegmensbe kíván betörni. Horn elmondta, hogy a fogyasztói és egyéb elektronikus berendezések piacán az eddigiekben az volt a szokás, hogy minden egyes gyártó saját fejlesztésű szoftverekkel látta el termékeit. Horn hangsúlyozta, hogy a Microsoft ezen mihamarabb változtatni kíván, vagyis el szeretné érni, hogy az elektronikai gyártók szabványosított szoftvercsomagokat használjanak különböző eszközeik esetében, ily módon ugyanis jelentős mértékben csökkenthető a fejlesztésre fordított idő, illetve költség.

"Mostanság annak lehetünk tanúi, hogy az elektronikus berendezések gyártásával foglalkozó cégek egyre kevésbé foglalkoznak saját szoftveres fejlesztésekkel és legszívesebben külsős cégek által elkészített szabvány szoftvercsomagokat használnak. Ily módon ugyanis a gyártók a lényegre koncentrálhatnak, vagyis arra, hogy termékeik maximális mértékben kielégítsék a vásárlók igényeit, és tulajdonképpen nem kell azzal foglalkozniuk, hogy a termékre éppen milyen szoftver kerül" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Horn.

Említést kell tennünk arról, hogy a beágyazott szoftverek piacán a Microsoftnak éppoly komoly konkurenciát jelent a nyílt forrású Linux, mint az asztali számítógépek szegmensében. A vállalat vezetői úgy vélekednek, hogy az említett két szegmensben alapvetően más helyzetben van a Microsoft, ugyanis míg a PC-s operációs rendszerek esetében a Microsoft nem sok betekintést enged termékeibe, addig a beágyazott Microsoft szoftverek forráskódja elérhető a gyártók számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • AtisH #9
  Mit képzel magáról ez a cég!!! Normális op. rendszert kéne csinálniuk, nem pedig belekontárkodni mások dolgába! Szegény Singer meg forogna sírjában, ha tudná mi az a Microsoft...

  Az, hogy egy játékgép minden játék alakmával megrövidít minket még oké. De hogy egy varrógép, vagy bármilyen háztartásigép minden bekapcsoláskor levegyen majd lóvéval, az már egy kicsit sok. Már pedig ha ez így folytatódik, akkor előbb vagy utóbb ez fog bekövetkezni.:-( Az MS a szesz-, vagy a dohánybizniszbe még nem akar belevágni???
 • Bonewerkz #7
  Billy boy elhatarozta, hogy most az Omni Consumer Products (OCP, robocop) illetve a Tyrrell Bros. Corporation (Alien-Szarnyas fejvadasz tortenetkor) nyomdokaiba lep.... lassan mar a fogtomesbe is a MS logo lesz begravirozva, es az emberek borebe egetett aznosito kod is igy fog kinezni: /MS20021235000096/2a00b36afc9/JohnSmith
 • Darth Sith #6
  mostmár a ruhám is lefog fagyni? :D
 • Sub #4
  már csak a Microsoft kávéfőző és turmix valamint burgonyahámozó hiányzik a sorból...