SG.hu

Új, gyorsabb iPad Minit jelentett be az Apple

Az Apple kissé visszafogott módon, sajtóközlemény útján jelentette be az új iPad Minit. Ez az Apple legkisebb táblagépének első frissítése 2021 óta. Az új Mini ára 499 dollárról indul, már előrendelhető, és jövő szerdán kerül forgalomba.

Az új Mini szinte csak hardverileg változott: az új A17 Pro chip dolgozik benne, amely az Apple szerint 30 százalékkal gyorsabb CPU-val, 25 százalékkal gyorsabb GPU-val és az előző modellhez képest kétszer gyorsabb Neural Engine-nel rendelkezik. A készülék támogatja az új Pencil Pro-t is, ami a Mini-t használó művészeknek kedves, és 64 GB helyett minimálisan 128 GB tárhellyel érkezik. A Wi-Fi 6E chip nagy ugrás, az USB-C port gyorsabb - tehát az iPad Minivel kapcsolatban minden ugyanolyan, mint korábban, csak mindene gyorsabb lett. Az egyetlen igazi dizájnbeli változás az új Mininél a színek. Az Apple idén sok termékénél színesebbé vált, a Mini lila és kék modellel érkezik. A fotókon azonban inkább visszafogottnak, mint élénknek tűnnek, így ne számítsunk az iPhone 16 szemet gyönyörködtető új színeire.


A legutóbbi generációs Mini egy elég nagy felújítás volt, új dizájnnal, valamint egy csomó speciális frissítéssel. Mivel ez volt az első újratervezés az eredeti Mini 2012-es megjelenése óta, nem meglepő, hogy a mostani verzió szinte ugyanaz maradt. A nagy specifikációnövekedés oka egyértelmű: az Apple mindent megtesz az MI kiszolgálásáért, a nyelvi modelleknek minden teljesítményszikrára szükségük van, amit csak használni tudnak, gyakorlatilag a termékcsalád minden eszközén. Az Apple azt is megemlítette a közleményben, hogy az új készülék képes hardveresen gyorsított sugárkövetésre, ami néhány csúcskategóriás játéknál jobb megjelenítést fog okozni, de egyébként egy egyértelműen egy MI-fókuszú frissítésről van szó.

A Mini mindig is egyfajta furcsaság volt az Apple táblagép-kínálatában, hasonlóan az iPhone SE-hez: vannak rajongói, akik a kisebb méret miatt szeretik, de az Apple mindig is utalt arra, hogy valójában nem is olyan sokan vannak ezek a rajongók. Igen, a pilóták imádják az iPad Miniket, de egyértelműnek tűnik, hogy a legtöbben a nagy képernyőt részesítik előnyben a kicsivel szemben.

Az Apple az év elején frissítette az iPad termékcsalád többi tagját: az Air készüléket a nagyobb teljesítményű M2 chippel egészítette ki, a Pro-t áttervezte, és az alapmodell árát 349 dollárra csökkentette. A Mini - ahogyan a múltban is - úgy tűnt, hogy a táblagépek közül kimaradt, ami egyeseket elgondolkodtatott, hogy az Apple valóban tervezi-e a Mini gyártásának folytatását. De úgy tűnik, az Apple szándékosan a többi táblagéptől kissé eltérő frissítési ütemben fejleszti a Minit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!