SG.hu

Négy új Kindle olvasót jelentett be az Amazon, köztük az első színes verziót

A Colorsoft Signature Edition az első színes Kindle, van egy új Kindle Scribe jegyzetelő, itt a Paperwhite gyorsabb változata és egy új belépőszintű Kindle.

A Kindle Colorsoft Signature Edition „úgy lett tervezve, hogy gazdag és papírszerű színeket kínáljon” a könyvborítók és a kiemelt szövegek számára. A monokróm szöveg és képek 300 PPI felbontással jelennek meg, ugyanúgy, mint a Kindle termékcsalád többi készülékén, míg a színes megjelenítés 150 PPI felbontással történik. A képeket „a pixelesedés miatti aggódás nélkül” lehet nagyítani, normál és élénk színstílusok egyaránt megjeleníthetők rajta. Támogatja ugyanazt a színkódolt kiemelést is, mint a Kindle telefon- és táblagépalkalmazások. Vízálló, gyors lapozgatással, vezeték nélküli töltéssel, akár 8 hétig tartó akkumulátorral és új, nitrid LED-ekkel ellátott fényvezetéssel rendelkezik.

Stílusilag a Colorsoft ugyanúgy néz ki, mint az új 7 collos Kindle Paperwhite, csak színes képernyővel a fekete-fehér helyett, és egy árnyalattal nehezebb. Ez megkülönbözteti a régebbi „prémium” Kindle-ektől, mint az Oasis vagy a Voyage, amelyek olyan hiánypótló funkciókat kínáltak, mint a kapacitív vagy fizikai lapozógombok vagy szebb elülső világítás, hogy elkülönüljenek a Paperwhite-tól. A Colorsoft színes képernyővel érkezik. Ennyi. Az Amazon aligha van a technológia (vagy az árképzés) élvonalában, hiszen áruházukban nevenincs cégek évek óta kínálnak színes olvasókat, de a Kindle népszerűsége és az Amazon e-könyváruházának elérhetősége miatt ez még mindig jelentős bevezetés. A készülék 279,99 dollárba kerül, és október 30-án kerül a boltokba.


Az új Kindle Scribe egy e-olvasó és jegyzetelő. A 300ppi felbontású képernyő új, fehér élekkel rendelkezik, és úgy tervezték, hogy olyan érzés legyen, mintha papírra írnánk rajta az Amazon Premium Pencil új, puha hegyű radírral ellátott ceruzájával. Az Active Canvas segítségével közvetlenül egy könyv oldalaira lehet jegyzetelni, és a szöveg köréje áramlik - korábban a kézzel írt jegyzetek külön felugró ablakot nyitottak, akárcsak a gépelt jegyzetek. Az oldalsó panelen is hozzáadhatók majd jegyzetek, amelyek később elrejthetők. A beépített jegyzetfüzetnél mesterséges intelligencia foglalja a tartalmat tömör pontokba. A jegyzeteket az exportálás előkészítéseként kézírásos stílusú betűtípussal olvashatóvá is lehet tenni. A 399,99 dolláros Kindle Scribe december 4-i szállításra készül el, az előrendelések a mai nappal kezdődnek.

A Kindle Paperwhite az Amazon szerint az „eddigi leggyorsabb Kindle”, a lapozgatás 25 százalékkal gyorsabb, mint az előző modellnél. A legkelendőbb verzió nagyobb, 7 collos képernyővel rendelkezik (a 2021-es Paperwhite 6,8 coll volt), ami lehetővé teszi, hogy vékonyabb legyen, mint a korábbi generációk, miközben akár három hónapos akkumulátor-üzemidővel büszkélkedhet. Vízálló, 16 GB tárhellyel rendelkezik, egyenletes elülső világítást biztosít állítható fényerővel és színhőmérséklettel. Ára 159,99 dollár, a Signature Edition 199,99 dollár 32 GB tárhellyel, opcionális vezeték nélküli töltéssel és automatikusan állítható elülső világítással.


Jött egy belépőszintű Kindle is mindössze 109,99 dollárért. Ez változott a legkevésbé a három közül, a legtöbb alapvető specifikáció ugyanaz maradt, mint a 2022-es verziónál. Nem tükröződő, 300ppi felbontású képernyőt kínál gyorsabb lapozgatással és 16 GB tárhellyel, és 158 grammos tömege és 6 collos mérete okán könnyedén lehet egy kézben tartani vagy a farzsebbe csúsztatni. Az USB-C porton van vízbehatolás-érzékelő, de a készülék továbbra sem vízálló. Az Amazon szerint az új verzió gyorsabb lapozást, jobb kontrasztot és 25 százalékkal világosabb előlapi fényt kínál, amely most már a Paperwhite fényerejével azonos lehet (bár a LED-ek száma, a meleg fény, illetve az automatikus fényerő- vagy színhőmérséklet-érzékelők nem ugyanolyanok).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!