Spencer

Jönnek a Microsoft-féle high-tech karórák

A Microsoft az internet elérési lehetőségeket a karórák piacán is meg szeretné honosítani, melynek ékes bizonyítéka, hogy a szoftvercég hamarosan lerántja a leplet legújabb ilyen termékéről, valamint számos egyéb, úgynevezett SPOT (Smart Personal Objects Technology) megoldásról.

A redmondi székhelyű nagyvállalat várhatóan holnap, a Citizen Watch, Fossil, illetve Suunto cégekkel együtt jelenti majd be legfrissebb újdonságait. Microsofthoz közel álló források tudni vélik, hogy az említett cégek első high-tech karórái akár már idén ősszel megjelenhetnek a kereskedelmi forgalomban.


A Microsoft nem most először mutat be különböző SPOT eszközöket, hiszen a cég munkatársai az elmúlt időkben már több olyan háztartási, illetve személyes digitális eszközt jelentettek be, melyek tökéletesen illeszkedtek a Microsoft SPOT víziójába. SPOT eszköz lehet például egy nagy tudású hűtőszekrény, vagy akár egy hordozható audiolejátszó is, a lényeg, hogy a legújabb high-tech megoldásokkal legyen felvértezve, és képes legyen kapcsolódni az internetre, adatokat letölteni onnan, végül pedig megjeleníteni azokat. Konkrét példát tekintve, egy a SPOT kritériumoknak megfelelő ébresztőóra a Microsoft elképzelése szerint nem feltétlen csörgéssel, hanem az internetről letöltött legfrissebb hírek felolvasásával ébreszti tulajdonosát.


Bill Gates kezén egy Smart Personal Object Technology (SPOT) órával

Rick Rashid, a Microsoft kutatási és fejlesztési részlegének alelnöke az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a hordozható SPOT eszközök lényeges tulajdonsága az adott földrajzi viszonyoknak megfelelő automatikus alkalmazkodási képesség. Rashid mindezt úgy szemléltette, hogy elmondta: az általa viselt SPOT karóra Seattle-ben tartózkodva a helyi időjárási előrejelzéseket és az egyéb helyi információkat közli, máshova utazva pedig az ottani híreket közli vele, mégpedig teljesen automatikusan.

A SPOT termékeket természetesen Microsoft operációs rendszerrel látták el, és a szoftvercég, valamint az SCA Data Systems által közösen kifejlesztett DirectBand rádiós technológia segítségével kommunikálnak a külvilággal. A speciális SPOT karórák egyébként a Microsoft tervei szerint relatíve olcsók lesznek, csakúgy, mint a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Bradley #39
  Különben is itt mindenki hülye csak én vagyok teherlift... :)))
 • Pheel #38
  Felhajtás? Te kezdted itt osztani viccesen az észt. Aztán felháborodsz, ha más is elkezd viccelni, csak éppen nem a te szád íze szerint...
 • b #36
  srácok, ropogjon az a tűz! attól lesz jó melegetek! :)
 • magyar ember 2 #34
  Naja, a legtobb ember azt se ruggya mi az a linux, de az biztos jo, mer a haver aszonta...
 • magyar ember 2 #33
  A linuxot csak azert hozta szoba, mer megint beindult a windows lamerezes. Pedig a linux is ugyanolyan suxx.
 • Bradley #31
  Egy szimpla bajkeverő vagy! A cikben egy betű sincs a linuxról, de mivel a kis kedvencedből valaki tréfát üzött, gyorsan neked is kell valami balhé. Egyébként mindenki vegyen azt amit akar. De a linux akkor is olcsóbb.. aki meg nem tudja használni vegyen windowst ez ilyen egyszerű....
 • Aquli #28
  kepzeljetek el egy bugos órát...
  vagy milyen lehet a kék halál egy porszívón...
  LOL
 • Pheel #23
  Egyébként tényleg drágább egy SZAKÉRTŐ *NIX rendszerekhez, mint Windowshoz. Ez tény. Valószínűleg abból fakad, hogy a MS-osokat futószalagon képzik...
 • Pheel #21
  Tényleg elég furcsa, hogy a Windowst kifigurázni VICCES, míg ugyanezt tenni a Linuxszal már "FAME"(FLAME)... Mindenesetre elég gáz mindkét oldal vicce, bár az utóbbiban (Linuxos) volt némi poén is :)
 • Bradley #19
  Fasznak vitatkoztok hülyeségeken...
  Akárhogy is, de a linuxnak egyébként is szivesebben elnézem a hibáit és tudod miért? Mert nem kerül annyiba...