Spencer

A gyártók szerint népszerűek a Tablet PC-k

A Hewlett-Packard és a Toshiba képviselői egyaránt arról számoltak be, hogy újgenerációs hordozható számítógépeik, az úgynevezett Tablet PC-k sokkal kelendőbbek, mint ahogy azt a Tablet PC projekt indulását megelőzően sejteni lehetett.

Aki esetleg nem tudná, a Tablet PC-k olyan Windows XP Tablet PC Edition operációs rendszerrel ellátott hordozható számítógépek, melyek érintőképernyővel, kézírásfelismerési technológiával, valamint a legtöbb esetben elforgatható, illetve külön csatlakoztatható billentyűzettel rendelkeznek.

Mark Simons, a Toshiba kereskedelmi részlegének az alelnöke egy sajtótájékoztatón kiemelte, hogy cége az elmúlt időszakban többször is arra kényszerült, hogy növelje Tablet PC gyártókapacitását, ugyanis a Portege 3500 típusjelzésű Tablet PC iránt olyan jelentős piaci kereslet mutatkozott - és mutatkozik jelenleg is -, melyre korábban senki sem számított a cégnél. Ezzel párhuzamosan Ted Clark, a Hewlett-Packard Personal Systems Group alelnöke egy másik sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a Hewlett-Packard Tablet PC-i ugyancsak rendkívül kedvezőek a piacon.


Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy a Tablet PC-k még mindig nagyon kis piaci részesedéssel rendelkeznek a hordozható számítógépek piacán, azonban ezzel együtt elmondható, hogy korábban senki sem gondolta volna, hogy ezen újgenerációs hordozható rendszerek ilyen rövid idő alatt relatíve ilyen nagy népszerűségre tesznek majd szert. Kivéve talán a Microsoftot, ugyanis az egész Tablet PC projektet elindító mamutcég már a kezdetektől fogva váltig állította, hogy a Tablet PC-k rendkívül sikeresek lesznek a piacon. A Microsoft korábban azt is többször hangoztatta, hogy a Tablet PC-k egy napon képesek lesznek a hagyományos értelemben vett notebookok piacról történő kiszorítására, azonban a szakértők szerint ez még korántsem biztos.

A Toshiba és a Hewlett-Packard munkatársai többek közt elmondták, hogy a Tablet PC-k elsősorban az egészségügyi dolgozók, az ingatlankereskedők, valamint a jogászok körében kedveltek, de emellett egyre népszerűbbek az otthoni felhasználók körében is. A Hewlett-Packard képviselői ezenkívül örömmel számoltak be arról, hogy a gyártó a közeljövőben egyetlen - megnevezni nem kívánt - cégnek több mint ezer darab Tablet PC-t fog leszállítani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!