Spencer

Újfajta Tablet PC-k a láthatáron

A közelmúltban debütált újgenerációs hordozható számítógépek, a Tablet PC-k a várakozásoknak megfelelően fogynak a piacon, a gyártók pedig a közeljövőben újfajta Tablet PC modellekkel kívánják letesztelni a vásárlók toleranciáját. Az eredeti Tablet PC-k már unalmasak, éppen ezért itt az ideje kipróbálni, hogy mit szólnának a vásárlók az eddigiektől eltérő méretű és formájú Tablet PC-khez - vélekednek a számítógépek gyártásával foglalkozó cégek.

Konkrét példát tekintve itt van rögtön az egyik legnagyobb japán gyártó, a Toshiba, mely különböző források szerint egy olyan Tablet PC-szerű eszköz fejlesztésével foglalatoskodik, melynek mérete leginkább egy nagyobb postai borítékhoz hasonlatos. Ezenkívül említésre méltó, hogy a világ legnagyobb chipgyártó cége, az Intel egy úgynevezett Micro Tablet PC kifejlesztésén dolgozik. Az Intel legújabb hordozható eszköze szolgáltatásait tekintve állítólag meg fog egyezni egy teljes értékű személyi számítógéppel, viszont mérete körülbelül akkora lesz, mint két egymás mellé helyezett hitelkártya mérete.

Az egyik irányvonal szerint tehát az eredeti Tablet PC-k túlontúl nagy mérettel rendelkeznek, tehát az újgenerációs változatoknak kisebbeknek kell lenniük elődeiknél. E mellett azonban létezik egy másik irányvonal is, melynek jeles képviselői nem hogy csökkenteni, hanem épp ellenkezőleg, növelni kívánják a Tablet PC-k méretét. A Motion Computing nevezetű cég például a közeljövőben egy olyan új Tablet PC eszközt kíván forgalomba hozni, mely 14 colos képátlójú folyadékkristályos kijelzővel van ellátva. Ismeretes, hogy a jelenleg forgalomban lévő hasonló eszközök kijelzője általában 10, vagy 12 col, tehát a Motion Computing újdonsága egy igazi "nagyágyú" lesz.

Don MacDonald, az Intel mobil platformok fejlesztésével foglalkozó részlegének igazgatója úgy vélekedik, hogy a vásárlók elsősorban olyan hordozható számítógépeket szeretnének, melyek szolgáltatásaik tekintetében képesek felvenni a versenyt az asztali gépekkel, méretük és tömegük azonban jóval kisebb azokénál. MacDonald szerint lényegében az összes kisebb-nagyobb méretű hordozható számítógép iránt van kereslet, azonban azt egyelőre nehéz megválaszolni, hogy a jelenlegi körülmények között mely méret és kialakítás számít favoritnak a vásárlók körében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mike at home #1
    Kep miert nincs?