Spencer

Keresztezik egymást a Tablet PC és a Centrino útjai

Az elmúlt esztendő végén bemutatkozott Tablet PC platform, valamint az idén márciusban debütált Centrino platform útjai hamarosan keresztezni fogják egymást, ugyanis a közeljövőben több gyártó is olyan Tablet PC-ket kíván forgalomba hozni, melyek a Centrino platform szerves részét képező Pentium M processzorok köré épülnek.

Itt van mindjárt az austini (Texas) székhelyű Motion Computing, mely a legfrissebb hírek szerint május 12-én kívánja lerántani a leplet legújabb, M1300 típusjelzésű Tablet PC-jéről. Az M1300-as modellben az Intel 900 MHz-es működési frekvenciával rendelkező, ultra-alacsony feszültségigényű Pentium M processzora teljesít szolgálatot.

Scott Eckert, a Motion Computing elnök-vezérigazgatója szerint a Pentium M processzorok Tablet PC-kben történő alkalmazása egyrészt alacsonyabb fogyasztást, másrészt pedig nagyobb teljesítményt eredményez. Eckert utalt arra, hogy a 900 MHz-es Pentium M processzorral ellátott M1300-as Tablet PC több mint 33 százalékkal nagyobb teljesítményre lesz képes, mint a cég jelenleg forgalomban lévő, M1200 típusjelzésű Tablet PC-je.


A Tablet PC piac jelenleg ötödik legnagyobb cégeként jegyzett Motion Computing eleinte úgy vélekedett, hogy ezek az újgenerációs hordozható számítógépek elsősorban az egészségügyben és az ingatlan kereskedők körében lesznek népszerűek, az elmúlt hónapokban azonban kiderült, hogy ezen szakterületek mellett a vállalati, a kormányzati és az oktatási szektorban is egyre nagyobb igény mutatkozik a Tablet PC-k iránt. A Motion Computing ezért rendkívül fontosnak tartja a Tablet PC platform folyamatos továbbfejlesztését, ugyanis ezáltal egyre több új vásárlóra lehet szert tenni.


A gyártó május közepén érkező M1300 típusjelzésű modellje a világ első Pentium M processzoros Tablet PC-i közé tartozik. A 12 colos képátlóval rendelkező folyadékkristályos kijelzővel ellátott új Tablet PC a mérlegen mindössze 1,36 kilogrammot nyom, és 256 MB-1 GB közötti memóriával, illetve 20 GB-os, 40 GB-os, valamint 60 GB-os kapacitású merevlemezzel rendelhető. A külön billentyűzettel ellátott M1300-as modell árát egyelőre nem kívánta felfedni a gyártó. A közeljövőben egyébként várhatóan az Acer, valamint a Panasonic Pentium M chipes Tablet PC-i is meg fognak jelenni a piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!