JohnnyCage

A hackerek szexoldalakat működtetnek a felhasználók PC-in

Több mint ezer gyanútlan internetező számítógépét használják a hackerek világszerte szexoldalak működtetésére, állítják egyes számítógépes biztonsági szakértők.

A feltört számítógépek, amelyekre általában nagysebességű internethozzáférésük miatt esik a hackerek választása, olyan szoftvert tartalmaznak, amely lehetővé teszi az - általában pornográf tartalmú - weboldalak működtetését a rendszerről a felhasználó tudta nélkül. Amennyiben a számítógép felhasználója nem rendelkezik komoly számítástechnikai ismeretekkel, a weboldal működése szinte bizonyosan észrevétlen marad számára. Maga a weboldalt működtető szoftver észrevétlenül végzi feladatát, és nem akadályozza a számítógép rendeltetésszerű használatát.

A szexoldalt működtető hackerek mindig több - mit sem sejtő - felhasználó számítógépét használják a rendszer működtetésére, amelyből minden egyes gép felváltva, néhány percig működik a weboldal aktív kiszolgálójaként. A feltört gépeket emellett gyakran spam e-mailek küldésére is felhasználják a hackerek.

"Ebben az esetben egyes felhasználók úgy vesznek részt a pornóüzletben, hogy nem is tudnak róla" - mondta Richard M. Smith, egy független számítógépes szakértő, aki a közelmúltban felfedezte a jelenséget. Smith szerint a feltört számítógépekről küldött kéretlen reklám e-mailek (spam) alapján leginkább orosz hackerekre lehet gyanakodni.

A megoldással a hackerek nem csak titokban tudják tartani személyazonosságukat, de még az ilyen jellegű weboldalakat általában üldöző szolgáltatók elől is könnyen el tudnak bújni. Mivel az előtérbe helyezett számítógépek elrejtik a szerverként használt PC-ket, a szolgáltatók nem tudják azonosítani azt a számítógépet, amelyet le kellene állítaniuk, mondta Smith. Ezt a rendszert rendkívül leleményes és intelligens hackerek fejlesztették ki, tette hozzá a szakértő.

Egyes elemzők szerint a jelenség elsősorban nem azért kelthet aggodalmat, ami jelenleg folyik rajta, hanem amire a jövőben fel lehet majd használni az efféle megoldásokat. A rendszer könnyűszerrel felhasználható ugyanis nagymennyiségű spam- és vírusterjesztésére, online csalásokhoz, titkos adatok megszerzéséhez, gyermekpornó hálózatok működtetéséhez, és internetes támadások végrehajtásához.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asas #22
    Attól függ milyen tűzfal!Autóba se mindegy Trabi vagy Merci.
    A Panda,Norton egy rakás szar,csak marketing van mögötte(persze az is véd valamenyire).768 as vonalam állandó ip címem van ezért napi 20-30 támadásom szokott lenni.Amióta Kasperski Anti-Hackert használok 1-2.Eleve van rajta Álcázás mód
    nem is látják fent vagyok a neten.már a legtöbb esetben 100%védelem nincs.
  • Munch #20
    Tűzfalak télleg nem érnek szart se...
    De akinek nem tűnik fel, hogy belassult a nete, és még csak nem is sejti hogy mér villog a modem, amikor nem csinál semmit, az meg is érdemli, ha hülye! Egyébként rajtam is szerverkedhetnének, ha tudok róla. :D
    Már a magyar szexoldalak nagyrésze is fizetős lett, tiszta köcsögség ilyennel lehúzni az embereket... de persze akinek pénze van hogy ilyen marháknak sms-t küldjön, az tehet egy szivességet. :P
  • Cat #18
    én inkább ugy fogalmaznék, hogy titeket érdekel, másokat nem
  • mireez #16
    igen? és ez hogy jön ide?
  • [HUN]PAStheLoD #14
    te voltál ne tagadd!!
  • [HUN]PAStheLoD #13
    az én gépemen Én üzemeltetek szerverT nem a hekkerek :P
  • SoDI--- #12
    Néhány hómapja volt egy botrány az USA-ban. Papokat tartóztattak le, ugyanis pedofil pornót találtak a gépükön.

    Viszont kérdem én: ilyesmi mostantól MILYEN ALAPON tekinthető bizonyítéknak? Elvégre szinte bárki bármit elhelyzhet az Inteneten bárki gépén!!!
  • Lacc #11
    Ha valaki tényleg be akarna törni a gépedre, egy tűzfal nem nagyon fogja megállítani. Az más dolog hogy erre igen kicsi az esély, és hogy ha néha felfog a firewallod egy-egy portscannt, már büszkén mondogatod hogy megállítottál egy behatolót...
  • zippofcy #10
    Ebbol is latszik hogy te is kozejuk tartozol !
  • zippofcy #9
    Nem, az idegenek! Igy akarjak elerni hogy lassan kihaljon a Fold nepessege. Cyberszexbol nem lesz gyerek :) Halljatok 14 evesek? :))