JohnnyCage

Az nVidia alkalmazottja szerint ATI chip lesz az Xbox 2-ben

A közelmúltban elterjedt a hír, miszerint a Microsoft az ATI Technologies-t választotta partnerének, mint az Xbox 2 játékkonzol grafikus alrendszerének leendő gyártóját. Az nVidia egyik alkalmazottja most megerősítette az értesülést.

A jelenlegi Xbox játékkonzol grafikus magját, illetve alaplapi chipkészletét gyártó nVidia Corp. több, egymástól független hírforrás jelentése szerint is oly mértékben csalódott a Microsofttal kötött üzletben, hogy az Xbox 2 projektben már nem is akar részt venni.

A Microsoft a kereslet növelése érdekében több alkalommal is lecsökkentette az Xbox játékkonzol árát, és veszteségeinek enyhítése érdekében módosította az nVidia-val kötött megállapodását is. A két társaság között komoly feszültség alakult ki, miután a Microsoft alacsonyabb árat harcolt ki az nVidia által szállított chipkészletekért, és ezzel egyidőben a rendelési mennyiséget is jeletősen lecsökkentette.

Az nVidia egyik névtelenséget kérő, vezető beosztású alkalmazottja most azt állítja, a társaság már nem érdekelt az Xbox 2-ben, és jelenleg az ATI Technologies dolgozik együtt a szoftveróriással. A hírforrás szerint a Microsoft felajánlotta a projektben való részvételt az nVidia-nak, de a társaság kedvezőtlen tapasztalata miatt inkább elutasította azt.

Amennyiben valóban az ATI Technologies kapja a megrendelést az Xbox 2 grafikus megoldására, a kanadai székhelyű társaság az nVidia hibáiból tanulva olyan szerződést köthet a szoftveróriással, amellyel megvédheti magát a hasonló problémáktól. Egyes elemzők szerint elképzelhető egy olyan megállapodás is, amely szerint az ATI csak licenszelné az Xbox 2 grafikus alrendszerének technológiáját, a chipek legyártása pedig a Microsoft, illetve a szoftveróriás szerződéses partnereinek a feladata lenne. Az ATI így megkerülhetné a készletezési problémákból, illetve későbbi árcsökkentésekből adódó nehézségeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Benedekco #20
    te figyi nekem is ezt csinálta! valaki más nevén lépett be a gamez!
  • Benedekco #19
    sajnos mi játszunk az X-Box átiratokkal :(
  • gonosz #16
    mar megoldodott a gond. tegnap ahogy felleptem mar a normal nevemmel voltam. eleg furcsa eset.. :D
    bocsi skiper nem szandekos volt.
  • gonosz #15
    asszem 2005-ben lesz xbox2. ujabb generacio lesz mar akkor mint a mostani r3x0, nv3x -ok, szoval fx semmikepp nem mehetne bele
  • Benedekco #14
    "A jelenlegi Xbox játékkonzol grafikus magját, illetve alaplapi chipkészletét gyártó nVidia Corp. több, egymástól független hírforrás jelentése szerint is oly mértékben csalódott a Microsofttal kötött üzletben, hogy az Xbox 2 projektben már nem is akar részt venni."

    Szerintem ez lehetne fordítva is. Vagy esetleg fél a Microsoft a HANGOS,LASSÚ,MELEG fx-ektől (átdolgozott változattól) amit az xboxba raknának!
  • Benedekco #13
    bejelentkezve maradt a csávó???
    szarügy!
  • ev1l FlOwEr #12
    Cimborám.
  • [DCF]SkipeR #7
    hejj ki ez a skiper?
  • [DCF]SkipeR #6
    ha atinak van esze ok se vesznek reszt benne :) meg reklamnak se jo egy ujabb xboxos eges.
    deltachrome-t az xbox2-be!
  • Cat #2
    nevetséges vagy már ;)