Spencer

Új Seagate Momentus merevlemezek

A Seagate munkatársai hétfőn bejelentették a cég legújabb notebook merevlemez termékcsaládját, mely ékes bizonyítéka annak, hogy a vállalat újfent nagy figyelmet kíván szentelni ennek a piaci szegmensnek.

A Momentus termékcsalád a kezdetekben csak két modellt, egy 20 GB, valamint egy 40 GB adattároló kapacitással rendelkező merevlemezt tartalmaz, azonban a Seagate a közeljövőben várhatóan számos új termékkel bővíti majd a Momentus winchesterek körét.

A Seagate a bejelentéssel egy időben egyébként már meg is kezdte az új, elsősorban hordozható számítógépekbe szánt winchesterek tömeggyártását, illetve partnercégekhez történő leszállítását. A Momentus típusjelzésű merevlemezek közös vonása a percenkénti 5400-as fordulatszám, illetve az egylemezes kialakítás. A Seagate munkatársai a mostani bejelentés kapcsán elmondták, hogy korántsem véletlen, hogy a Momentus meghajtókban csak egyetlen lemez kap helyet, ugyanis az egylemezes winchesterek a cég vizsgálatai szerint sokkal megbízhatóbb működésre képesek és tartósabbak, mint azok a merevlemezek, melyek több lemezen tárolják az adatokat. A Seagate konkurenseinek kínálatában egyébként elég gyakoriak azok az 5400-as percenkénti fordulatszámú notebook winchesterek, melyek a nagyobb tárolókapacitás érdekében több lemezzel vannak felvértezve.

A Seagate képviselői felhívták a figyelmet arra, hogy a vadonatúj Momentus modellek nemcsak kiváló megbízhatóságukról, hanem elsőosztályú sebességükről is híresek lesznek. A Momentus merevlemezek alaphelyzetben 2 MB-os pufferrel rendelkeznek, azonban hamarosan megjelennek majd a piacon azon különleges modellek, melyek nem kevesebb mint 8 MB puffert tudhatnak magukénak. A Seagate azt állítja, hogy ezen, elsősorban nagy teljesítményű hordozható számítógépekbe szánt modellek adatátviteli sebessége mintegy 15 százalékkal nagyobb, mint az alapmodelleké. A Momentus winchesterek esetében ezenkívül újdonságnak számít az a QuietStep nevezetű technológia, mely minden korábbinál halkabb működést tesz lehetővé. Tudni lehet, hogy a Seagate többek közt a legnagyobb notebookgyártó cégnek, a Hewlett-Packardnak, valamint az Acernek fog szállítani különböző Momentus termékeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!